Jimmie Ericssons besked om framtiden: ”Resan fortsätter”

avSimon Sjöstrand

Jimmie Ericssons hockeyframtid har varit osäker efter skadeproblemen.

Nu bryter han tystnaden.

”Att ge upp har aldrig varit ett alternativ, min hockeyresa fortsätter, säger 37-åringen i ett videoklipp från Gold Town Games.

DREAM TEAM: Skapa till SHL-lag - utmana polarna och vinn fina priser

Foto: Bildbyrån

På lördagen drar SHL-säsongen i gång med full fart. Färjestad tar emot Linköping och Djurgården gästar HV71, bland annat.

En som dock saknas är Jimmie Ericsson, 37.

Den tidigare landslagskaptenen åkte ur SHL-slutspelet i kvartsfinalen med Skellefteå i våras och har sedan dess rehabiliterat sina krånglande knän och tvekat om framtiden.

”Går inte att spela”

– Just nu går det inte att spela hockey, men det är det jag vill allra helst, sa 37-åringen i april.

I slutet av maj meddelade Skellefteå att han inte får nytt kontrakt.

– Jimmie rehabar just nu, men det ser inte bra ut. Vi utgår ifrån att det är kört med Jimmie. Vi räknar inte med honom, sa sportchefen Mikael Lindgren.

Sedan dess har de flesta undrat vad som kommer hända med Ericsson i vinter.

Nu bryter han tystnaden.

”Jag bestämmer när jag slutar”

I ett videoklipp, som enligt många liknar en parodi på Zlatan Ibrahimovics comebackvideo i Manchester United, från spelbolaget Gold Town Games berättar han om framtiden.

”Utmaningar är inget nytt. Jag har tagit dem och övervunnit dem hela mitt liv. De sa att det var över, att jag var slut. Att jag inte kunde komma tillbaka, att jag inte hade hungern. Nej, jag bestämmer när jag slutar. Ingen annan. Att ge upp har aldrig varit ett alternativ, min hockeyresa fortsätter”, säger Ericsson.

37-åringen har haft sin storhetstid under 2010-talet, där han bland annat tagit VM-guld, VM-silver och OS-silver med Tre Kronor. Han förde även Skellefteå till två raka SM-guld 2013 och 2014, har blivit KHL-mästare och fick ta emot Guldpucken 2013.

ARTIKELN HANDLAR OM