Lindbäck hjälte i debuten

Foto: Bildbyrån
HOCKEY

Han är värvad för att ta Rögle ur bottenträsket.

På måndagen gjorde NHL-meriterade målvakten Anders Lindbäck debut i sitt nya lag - och räddade två poäng.

– Kul att spela igen. Detta har jag gått och väntat på, säger han.

Anders Lindbäck har de senaste sex säsongerna befunnit sig på andra sidan av atlanten. Han har representerat Nashville, Tampa Bay, Dallas, Arizona och Buffalo. Men årets säsong inledde han i Los Angeles Kings farmarlag; Ontario Reign. Där blev det bara fyra matcher innan han satte signaturen på ett kontrakt med Rögle i SHL. Den reslige målvakten hade inte lirat en match innan premiärdebuten mot Färjestad. Ändå slutade det med en 4–3-seger för Rögle - och det blev alltså en liten Anders Lindbäck-effekt.

”Hade ett bra surr”

– Kul att spela igen. Det har varit en konstig säsong för mig, så det var skönt att vara tillbaka och spela match igen. Det är lite annorlunda spel här med större is och så. Men jag tycker att det är många skickliga spelare här även om NHL är ett steg till. Och det är dit jag vill igen, precis som de flesta som spelar hockey känner, säger han.

Varför föll valet på Rögle?

– Det var många faktorer som spelade in. Men ”Masken” och jag hade ett bra surr och sedan känner jag ett gäng spelare här. Rögle är i ett utsatt läge men det är en härlig utmaning.

I tredje perioden hettade det till extra och Lindbäck åkte på två trippingutvisningar under loppet av en och en halv minut.

– Jag försökte gå på puck. Det var kanske inte så bra bedömt av mig...

”Vinner inte på egen hand”

Han fick 44 skott på sig över tre perioder plus en förlängning. Till slut avgjordes allt i en straffläggning - där Lindbäck drog det längsta strået.

Du är värvad som lite av en frälsare, får man utgå från om man ser till Rögles tabelläge. Hur trivs du med pressen?

– Den största pressen har jag från mig själv. Jag är här för att ge laget en chans att vinna varje match. Men som målvakt vinner man inga matcher på egen hand. Min insats i dag (läs: i går) tycker jag var godkänd även om det är något mål jag inte är riktigt nöjd med, säger Lindbäck.

ARTIKELN HANDLAR OM