C More förlänger med SHL

C Mores Lasse Granqvist intervjuar Joel Lundqvist.
C Mores Lasse Granqvist intervjuar Joel Lundqvist.

C More förlänger sitt avtal med Svenska Hockeyligan och förvärvar tv-rättigheterna till ligan till 2030.

– Vi är enormt stolta över förtroendet att förvalta Sveriges bästa och mest uppskattade liga i hela tio år till, säger Casten Almqvist, vd på TV4 Media.

Beskedet kommer lägligt för SHL som just nu drabbats hårt av coronapandemin. Ligan har hittills fått skjuta upp 15 matcher på grund av smittspridning i flera olika SHL-klubbar.

– Vi är otroligt glada att förlänga samarbetet med C More och fortsätta bjuda på högklassig underhållning i såväl arena som tv-soffa. C More har varit en viktig partner för SHL och det är oerhört positivt att kunna förlänga avtalet ytterligare under dessa utmanande tider, säger Jenny Silfverstrand, vd för SHL.

Säkrar även hockeyallsvenskan

Parterna skrev ett avtal för fyra år sedan som sträcker sig fram till säsongen 2023/2024 och när det nya avtalet nu är klart, innebär det att C More kommer visa samtliga SHL-matcher i nästan ett decennium framöver.

Utöver SHL-rättigheterna är även C More rättighetsinnehavare av hockeyallsvenskan till och med säsongen 2025/2026, även det avtalet skrevs för fyra år sedan. Det är dock endast en förlängning av SHL-rättigheterna som det nya avtalet gäller.

– SHL är starkt förknippat med C More och det är i de här sammanhangen nästan svindlande att vi med ett så här långt avtal kan befästa vår position som svensk hockeys hemvist i ytterligare ett decennium. Genom detta avtal så fortsätter vi vårt unika partnerskap för att utveckla SHL-upplevelsen till internationell toppklass både på plats och genom skärmen, säger Casten Almqvist, vd på TV4 Media.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!