NHL

Montreal tog tredje raka mot Winnipeg

Av: 

Per Bjurman

HOCKEY

LAS VEGAS. Montreal Canadiens är på väg att svepa Winnipeg i Stanley Cup-slutspelet.

De vann tredje raka kvartsfinalen i natt, i överlägsen stil, och kan först av alla bli klara för semi kommande natt.

– Men vi vet bättre än de flesta hur svårt det är att skaka av sig ett bra lag i en slutspelsserie, varnar krigaren Brendan Gallagher efter 5-1-segern.

De skulle inte ha en chans mot Toronto i första omgången men kom tillbaka från 1-3-underläge och vann – och sedan skulle de inte heller ha mycket till chans mot Winnipeg, som själva svepte Edmonton i öppningsrundan, men nu är de på väg att knocka även dem.

Habs vann alltså nattens match med klara 5-1 och kan döda hela serien i den snabba returen kommande natt.

– Vi har fördelen just nu men som vi såg i vår egen serie mot Toronto kan det vända väldigt snabbt i slutspelet, säger Brendan Gallagher.

– Det gäller att inte ge dem något liv alls, inget hopp. Då kan de få momentum. Det kommer bli en utmaning. vi vet bättre än de flesta hur svårt det är att skaka av sig ett bra lag i en slutspelsserie.

Carey Price var återigen strålande i kassen och stoppade 26 skott och finländaren Joel Armia stod för två mål – bägge i numerärt underläge – och en assist.

Jets, å sin sida, förefaller lite tagna av att ha hamnat i 0-3-underläge efter att, som sagt, själva ha svept Oilers i fyra raka – men de försöker gaska upp sig.

– Det är bra för oss att vi ska spela imorrn igen, om vi behövt sitta isolerade på ett hotell i över ett dygn och ältat det här hade många av killarna blivit frustrerade. Nu är det bara att ladda om och försöka vinna en enda hockeymatch och sedan får vi se, säger lagkaptenen Blake Wheeler.

Montreal jublar.

Foto: TT/AP
Målserv
Publisert:

LÄS VIDARE

Islanders slog tillbaka: ”Det hade varit en dödsdom”

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

NHL

Stanley Cup

Montreal Canadiens

Carey Price