Robin Lehner fortsätter i Vegas

”En seger för alla som har problem med sin mentala hälsa”

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Robin Lehner, 29, blir Vegas Golden Knights trogen.

Den svenske målvakten skrivit på ett nytt femårskontrakt värt 25 miljoner dollar, drygt 220 miljoner kronor.

”Det har varit en lång väg för mig och jag kunde inte vara gladare”, skriver Lehner på Twitter.

Mitt under brinnande NHL-slutspel kom uppgifter om att Robin Lehner hade ett nytt kontrakt klart med Vegas Golden Knights.

Det fick 29-åringen att ryta ifrån.

– Folk påstår saker de inte vet något om, sa han då.

Men oavsett vad Lehner sa, helt taget ur luften var inte ryktet.

”Kan inte beskriva”

Vegas meddelade under lördagen att svensken har skrivit på ett nytt avtal. Lehners nya kontrakt är på fem säsonger och värt 25 miljoner dollar. Lönetaksträffen kommer därmed att vara fem miljoner dollar per säsong.

”Jag kan inte med ord beskriva hur glad jag och min familj är för att äntligen ha ett hem. Speciellt på ett så fantastiskt ställe som Las Vegas med ett grymt lag och organisation”, skriver Robin Lehner på Twitter.

”En lång väg”

Lehner har länge varit öppen med sin egen kamp mot psykisk ohälsa och missbruk.

”Det har varit en lång väg för mig och jag kunde inte vara gladare. Livet är inte lätt ibland, du gör misstag och lär dig. Jag har varit extremt tursam som har speciella människor omkring mig som har hjälpt mig dit jag är i dag”, skriver Lehner och fortsätter:

”Det här är också en seger för alla som har problem med sin mentala hälsa. Jag är en öppen person med bipolar 1, PTSD och ångest, det är okej. Jag tar medicin. Och det är okej. Jag jobbar med en psykiatriker och det är okej. Du jobbar igenom dina problem så hårt du kan och det är möjligt att bli belönad vem du än är och vad du än går igenom. Stigma är på riktigt i världen men det här ger mig hopp för framtiden. Tack Vegas Golden Knights för att ni tror på mig.”

Konkurrerade ut Fleury

Robin Lehner kom till Vegas från Chicago Blackhawks under trade deadline i februari. I slutspelet konkurrerade han ut Marc-Andre Fleury när Vegas gick till konferensfinal.

I och med Lehners nya kontrakt lär flyttryktena öka kring 35-årige NHL-ikonen Fleury. Vegas är i skrivande stund över lönetaket, och kanadensaren har två säsonger kvar på sitt kontrakt med en lönetaksträff på sju miljoner dollar.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!