Alsenfelt hyllar Oliver, 13, på hjälmen

1 av 2 | Foto: CMore Sport
HOCKEY

Malmö Redhawks har startat kampanjen ”Kampen för livet” efter assisterande tränaren Jesper Mattssons sons allvarliga sjukdom.

Målvakten Oscar Alsenfelt hyllar också Redhawks-tokiga Oliver, 13, på sin nya mask.

– Han är med nu varje dag på riktigt, säger målvakten i C More.

Malmö Redhawks assisterande tränare Jasper Mattsson har tagit en time-out från hockeyn efter sin son Olivers  livshotande blodbristsjukdom.

Historien om Oliver har engagerat hela hockey-Sverige och på Instagram har 13-åringen fått stöttande videohälsningar från stora idrottsstjärnor som Henrik Lundqvist, Erik Karlsson, Kim Källström och Lotta Schelin.

Malmö Redhawks har tillsammans med Tobiasregistret (svenska registret för givare av blodstamceller) dragit igång kampanjen ”Kampen för livet” för att sprida budskapet om registret och hur man blir givare.

I ett inslag på C More berättar sportchef Patrik Sylvegård hur klubben svetsats samman av Oliver.

Redhawks viktigt

– Oliver har sagt att två saker är viktigt för honom; Hans familj och Malmö Redhawks. Han har många förebilder i det här laget och det har svetsat samman klubben. Det vi kan göra för Oliver är att vinna matcher och kämpa precis som han gör. Han har en tuffare match än oss, säger Sylvegård.

Målvakten Oscar Alsenfelt väljer att hylla Oliver på en ny mask, där 13-åringen pryder ena sidan.

– Man tänker på dem mycket. Jag fick idén att kanske göra nått med Oliver. Han är en hjälte som krigar på och det känns bra om man kan få honom att känna sig lite närmare. Han brukar vara här nere och skoja och fråga en massa. Han har ett väldigt intresse och han är med nu varje dag på riktigt.

ARTIKELN HANDLAR OM