Svensken bortbytt – utan att veta om det

Foto: Julie Jacobson / TT / NTB Scanpix
HOCKEY

Oskar Sundqvist låg och sov under nattens NHL-draft.

Sen vaknade han till beskedet att han blivit bortbytt från Pittsburgh Penguins.

– Det var mycket sms och missade samtal när jag vaknade. Jag ligger och försöker kolla igenom allt nu, säger Sundqvist till Norrbottens-Kuriren.

Oskar Sundqvist draftades av Pittsburgh Penguins i tredjerundan 2012.

Först två år senare tog han steget över till Nordamerika från Skellefteå, men sedan dess har han mest huserat i AHL-laget Wilkes-Barre/Scranton Penguins.

23-åringen befann sig i Sverige, sovande, när Pittsburgh i natt – i samband med NHL-draften – trejdade bort Sundqvist till St Louis Blues.

”Mycket sms och samtal”

I utbyte fick Penguins forwarden Ryan Reaves samt ett val i andra rundan, men fick även, utöver Sundqvist, ge bort draftval nummer 31 (ryssen Klim Kostin).

Det var nyheter för Oskar Sundqvist när han vaknade i morse.

– Det var mycket sms och missade samtal när jag vaknade. Jag ligger och försöker kolla igenom allt nu, säger han till Norrbottens-Kuriren.

Visste ingenting

Han säger vidare till tidningen att han inte fått några indikationer om att bli bortbytt.

– Nä, ingenting. Jag trodde att Pittsburgh ville ha kvar mig. Men, som sagt, man vet aldrig i den här branschen, säger han.

Sundqvist, som nu alltså kommer spela med svenskarna Alexander Steen och Patrik Berglund i St Louis Blues, ser dock positivt på det hela.

– Det blir spännande med ett nytt lag, stad och en ny chans att slå mig in och ta en plats i laguppställningen, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM