Borgmästarens gåva efter Nashville-segern

Uppmanar cheferna: ”Skulle bli besviken om inte ni gjorde samma”

avHampus Hagman

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Mark Humphrey / TT / NTB Scanpix
Nashville-fansen kunde kosta på sig en sen kväll.

Febern är total i Stanley Cup-staden Nashville.

Även hos borgmästaren Megan Barry som efter ”Preds” utjämning i finalserien gav invånarna godkänt att ta en sovmorgon dagen efteråt.

Nashville är för första gången någonsin i en Stanley Cup-final och hela Country-staden har färgats brandgul och slutit upp bakom sina rovdjur.

En fest som saknar motstycke enligt Sportbladets mångårige NHL-skribent Per Bjurman som bevittnat den på nära håll.

”Aldrig tidigare under tolv år i Nord­amerika har jag upplevt lika fantastisk stämning som den som utbrutit i centrala Nashville”, skrev Bjurman efter fjärde matchen.

Foto: BRUCE BENNETT / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

– Vi får njuta av det här en kort stund. Sedan är det bara att börja ladda för femte finalen. Det är ju bara så att vi måste stjäla en match i Pittsburgh också, sa Viktor Arvidsson själv efter 4–1-segern.

”Gjorde bara sin plikt”

Borgmästaren började med att utlysa måndagen 5 juni till Predators Pride Day, och följde upp det med att posta ett signerat brev på twitter där det bara var för befolkningen att fylla i sitt namn och lämna in till arbetsgivaren med godkännandet att dyka upp ”en eller två timmar sent”.

”xxx gjorde blott sin plikt att stanna uppe sent i går […] Faktum är att jag skulle bli besviken om ni inte gjorde det samma. Så om er hårt arbetande anställd kommer in lite sent, så hoppas jag ni visar nåd och inte slänger in honom eller henne i utvisningsbåset”, stod det bland annat i brevet.

Den femte finalen i serien, som nu står 2–2, avgörs natten till fredag i Pittsburgh. Hemmafansen i Nashville får med andra ord ett välbehövligt uppehåll tills festen återvänder på söndagen (natten till måndag svensk tid).

Foto: Christopher Hanewinckel / X02835

Fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna i sin helhet på viaplay.se

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM