”Sigge” har fått komma hem: ”Tack”

Foto: Bildbyrån
Magnus ”Sigge” Svensson
HOCKEY

Magnus ”Sigge” Svensson fördes akut till sjukhus efter en stroke.

Nu har Leksandslegendaren fått komma hem.

Jag älskar dig och klarar mig inte utan dig”, skriver hans fru Helena Pysan Svensson i ett kärleksfullt inlägg på Facebook.

Magnus ”Sigge” Svensson drabbades i lördags morse av en stroke.

Den forne Leksandbacken fördes snabbt av ambulans till Mora och blev sedan förflyttad till Uppsala där sjukhuspersonal kunde konstatera att större delen av proppen var borta.

Med 527 grundseriematcher för Leksand och 127 landskamper för Tre Kronor på meritlistan är Magnus Svensson en av svensk hockeys största.

Hyllningarna strömmade fort in till den i dag 54-årige hockeylegendaren och i går kom familjen med ett glädjande besked på Facebook.

”Kramar honom extra hårt i kväll”

”Vi känner en oerhörd tacksamhet för att Magnus på bara några dagar gått fram väldigt mycket. Läkarna säger att han har haft en otrolig tur med tanke på den kraftfulla stroken han fick. Han har redan återhämtat sig mer än vi hade vågat hoppats på. Det känns som att vi hade vågat hoppats på. Det känns som vi har fått tillbaka våra Magnus”, skrev familjen.

Foto: Kalle Assbring/TT / SvD
”Sigge” spelar för Leksand år 2000.

Nu skriver Helena Pysan Svensson, Magnus fru, i ett långt och känslosamt inlägg att hennes man har fått komma hem.

”Ligger här i sängen och har Magnus bredvid mig hemma. Oj vilken vecka vi har varit med om. Sex dagars turbulens, förtvivlan, gråt och även skratt. Kan fortfarande inte ta in allt. Hur mycket klarar man?! Magnus som tränar och cyklar. Bra blodtryck, bra kolesterol, bra socker och så smäller det bara till”, skriver hon och fortsätter:

”Livsfarligt att sluta snusa”

Fortsatt utredning... Men jag har honom hemma och jag kramar honom extra hårt i kväll, det kan jag lova. I morgon är det min mors begravning och jag får nog be en extra bön för Magnus och tacka”.

Helena Pysan Svensson avslutar skämtsamt med en ironisk detalj. Det visar sig att Magnus Svensson kort innan sin stroke precis fått bukt med sitt snusberoende.

Tre dagar innan han blev sjuk slutade han snusa för att han skulle bli mer hälsosam (hmm livsfarligt att sluta). Tack alla, det värmer. Jag älskar dig och klarar mig inte utan dig”.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tre Kronor