Moras tuffing: ”Som rådjur i kikarsiktet”

Publicerad 2024-04-04

Anthon Eriksson, 29, gjorde ett mål.

Och delade ut fem gånger så många tacklingar.

– Jag ser Djurgårdsbackarna som rådjur i kikarsiktet, säger Moras rivige forward.

Följ ämnen

Efter att ha slagit ut AIK i kvartsfinalen siktar Mora på att fälla ytterligare ett stockholmslag. Men det blev förlust mot Djurgården med 2–3 i den första kvartsfinalen.

Moras norske 19-årige energispelare, Noah Steen, tycker att de gav bort matchen och pekar ut en aspekt som måste förbättras.

– Jag tycker att vi behöver komma upp mycket mer i det fysiska spelet. Det är det som tog oss hit, säger Steen.

Men en kedja som gjorde sitt på den punkten var Moras fjärdekedja. Henrik Eriksson, Kalle Kratz och Anthon Eriksson tacklades nio gånger.

Djurgården delade ut tio totalt.

Mora Anthon Eriksson delade ut fem tacklingar, flest av alla på isen, i den första semifinalen mot Djurgården.

Har siktet inställt på backarna

Anthon Eriksson – som var tillbaka efter en två matcher lång avstängning efter storbråket mot AIK – delade ut fem tacklingar och gjorde 1–0 genom att valla in pucken via Djurgårdsmålvakten Viktor Andrén.

– Det var lite turligt, men jag försökte faktiskt lyfta in den vid första stolpen. Vår kedja har gjort rätt många bra matcher i slutspelet där vi får tunga byten på motståndarna. Jag ser på Djurgårdsbackarna som rådjur i kikarsiktet när jag är där ute, säger Eriksson med ett lätt skratt.

– Vi gör en okej match med en mycket bitter eftersmak.

Din spelstil går ut på att motståndarna ska frukta dig?

– Frukta och frukta. Men jag tror att de vet om att jag är där ute, rent fysiskt. Det är så jag vill spela. Jag tycker om när det smäller.

Svarar: ”Då får han vända hem”

Djurgårdsbacken Alexander Ytterell tacklades av Henrik Eriksson innan 1–0-målet.

– Det är en checking-line. Visst, de är tunga och bra. Det gäller att hantera det och inte sätta sig i skiten. Är vi kyliga och spelar pucken snabbt så brukar de inte hinna med, säger Ytterell.

Anton säger att han har ställt in siktet på er backar.

– Det visste vi sedan innan. Det gäller att vi backar spelar lite enklare, lite ”cleanare” och rakare så kommer han inte få chansen att sikta in sig. Då får han vända hemåt istället.

Match två spelas även den i Stockholm, på torsdag.