Linköping tappade ny seger inför storpubliken

avMattias Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

LINKÖPING. Linköping åkte på den åttonde raka förlusten.

Brynäs vann sin andra raka match efter tränarförändringen.

– Det var någon som ropade efter hjärta där ute, det ska inte ifrågasättas någonstans, säger Linköpings huvudcoach Bert Robertsson efter 2–3-förlusten.

Linköping åkte på sin åttonde raka förlust – sju av dem är med uddamålet, varav fem efter övertid eller straffar.

Många gånger har Linköping varit på väg mot seger men tappat sin ledning, totalt fem matcher den här säsongen har laget tappat en tvåmålsledning till förlust.

I den stora bottenthrillern hemma mot Brynäs tappade Linköping 2–0-ledning efter två powerplay-mål med knappt åtta minuter kvar, i torsdags tappade Östgötalaget 2–1-ledning borta mot Leksand med knapp tre minuter kvar.

I minuten efter 2–0-målet i mitten av den tredje perioden var Axel Ottosson fri två gånger i samma byte men han lyckas inte pricka målet någon av gångerna.

Efter slutsignalen var det omfattande buande och busvisslingar inför storpubliken på 7724 åskådare.

– På hemmaplan inför våra fans förstår jag att det är många som är besvikna, ingen är mer besviken än vi som har krigat. Kolla vad Sebastian Karlsson och Andrew Gordon gör – hjärta har den här gruppen för den här klubben, jag lovar, säger Bert Robertsson.

”Rör sig i huvudet”

Hur tycker du spelar reagerar när det börjar gå emot?

– Jag tycker inte att det gick emot någonstans i hela matchen – förutom vid 2–1-målet då det var en liten skakning och sedan kan vi kanske hålla igen lite vid 2–2, det kan vara så men jag är ingen psykolog. Nu har vi varit i det här läget så många gånger att det är klart att det rör sig tankar i huvudet och vi måste komma förbi det.

Hur jobbar ni i båset i det läget?

– Vi försöker prata med grabbarna, behålla lugnet men ändå ha skärpan. Vi försöker vara lite mentala coacher där också, vi har en del unga pojkar som faktiskt är under utbildning också och behöver lära sig hantera tuffa situationer som den här.

Vad kan ni göra mer för att jobba med det som uppenbart har satt sig i huvudet?

– En sak är att göra fler mål för att få mer kurage i laget och en buffert , vi behöver mer produktion för nu gör vi ett eller två mål per match. Det har blivit lite svajigt där, även om vi spelar bra så behöver vi göra fler mål.

– Vi mötte en motståndare som stått i liknande läge. Jag tycker att vi för den här matchen på hemmaplan mot ett lag som kommer från en vinst som ska ha stärkt dem, vi kommer från en torsk och man kan tycka att vi ska vara återhållsamma men vi kliver in och spelar en bra hockeymatch – så den psykologin där kan ni kanske bena ut också då.

Rödin ledde jakten

Matchhjälte för Brynäs blev Tomi Sallinen med det avgörande målet 4.34 in på överstiden spel tre mot tre.

Annars var det åter kaptenen Anton Rödin som hade stor del även i den här segern, i torsdags gjorde han tre mål i 5–2 segern hemma mot Rögle och på lördagseftermiddagen spelade han fram till reduceringen och gjorde kvitteringen.

Kedjekompisen Nicklas Danielsson var allra poängbäst med ett mål och två assist.

En drömvecka för Brynäs efter att Magnus Sundquist fått sparken och tidigare assisterande coacherna Ove Molin och Mikael Holmqvist har tagit över i båset.

För Linköping har det blivit två förluster och två poäng mot bottenkollegorna Brynäs och Leksand i veckan.

Linköping har nu åtta poäng upp till Brynäs på platsen ovanför i tabellen, Leksand gick upp på samma poäng som Östgötalaget efter sin straffvinst.

Foto: CMore
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM