Zibanejad om Lundqvist: ”Jobbigt att se”

Av: Anton Johansson

Publicerad:
Uppdaterad:

Henrik Lundqvist har tappat rollen som förstemålvakt i New York Rangers.

Efter flera säsonger på tronen är nu 38-åringens framtid oklar.

– Jag förstår att det inte är så enkelt och kommer nog inte fullt förstå hur situationen är för honom, säger lagkamraten Mika Zibanejad.

Henrik Lundqvist har varit New York Rangers stora affischnamn under större delen av 2000-talet. Men de senaste säsongerna har siffrorna blivit sämre samtidigt som yngre målvaktsförmågor som Alexandar Georgiev, 24, och Igor Sjestjorkin, 24, har knackat på dörren.

Tappade förstaspaden

Rangers tränare David Quinn slog i februari fast att Sjestjorkin hade tagit över som förstemålvakt och några dagar senare var Lundqvist inte med i Rangers matchtrupp för första gången någonsin.

Lundqvist har en säsong kvar på kontraktet.

I samma omklädningsrum har lagkamraten Mika Zibanejad, som själv har gått som tåget under säsongen, befunnit sig.

Henrik Lundqvist på bänken.
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Henrik Lundqvist på bänken.

I en videokonferens tillsammans med Victor Hedman, Oliver Ekman Larsson och Nicklas Bäckström uttalade sig Zibanejad om Lundqvists situation.

– Det har väl varit en konstig situation för alla. Jag kan inte prata för ”Henkes” skull men det är klart att det är en väldigt konstig situation som han inte har upplevt tidigare med tre målvakter. Han har jobbat stenhårt på träningarna och försökt vara så positiv han kan vara i en sån position, säger han.

”Förstår att det inte är enkelt”

Han fortsätter:

– Jag förstår att det inte är så enkelt och kommer nog inte fullt förstå hur situationen är för honom, med tanke på att jag hoppas att man slipper gå igenom det själv. Det är klart att det är jobbigt att se på, men hur han känner får du nog fråga honom själv.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!