Beskedet efter nya mötet med publikfavoriten

Per Åslund.
Per Åslund.

Förhandlingarna mellan Färjestad och publikfavoriten Per Åslund, 33, har kärvat rejält. 

Men efter ett nytt möte förra veckan är nu parterna nära att komma överens.

– Jag både tror och hoppas att Per spelar med Färjestad kommande säsong, säger klubbens general manager Peter Jakobsson. 

Det har varit silly seasons kanske längsta följetong – Färjestads förhandlingar med veteranen Per Åslund. Publikfavoriten slutade sjua i poängligan med 41 poäng, den poängmässigt bästa säsongen i karriären, men förhandlingarna mellan forwarden och Färjestad har gått trögt. 

Diskussioner som inleddes mitt under den gångna säsongen och har pågått i flera månader. Inga stora summor har skiljt mellan parterna, men det har inte gått att hitta någon lösning. Åslund och hans agenter har övervägt andra möjligheter, både i Sverige och utomlands. 

Sedan kom corona-pandemin som bromsade upp det mesta i hockeyvärlden.

Men nu andas det återigen positiv energi mellan Åslund och Färjestad.

Den gångna veckan hade Åslund och hans agent Radek Hamr ett möte med Peter Jakobsson, något VF var först att rapportera och känslan efter mötet var…:

– Bra. Det var ett bra möte med Färjestad, båda parter vill hitta ett rättvist avtal. Jag tycker vi är på god väg, säger Radek Hamr till Sportbladet och tillägger: 

– Per tittar även på andra möjligheter. Inget är stängt, inget är klart. Det pågår diskussioner med flera lag, både utomlands och i Sverige.

Nobbats av Wedin och Dahlén

Är intresset stort från andra SHL-klubbar?

– När man gör en sådan säsong som Per gjorde, spelar alla matcher och är en av de bästa i ligan, klart det finns intresse. Det gör det, säger Hamr.

Även från Färjestads håll är tongångarna positiva. 

– Vi har en jättebra dialog. Spontant tror jag vi kunde ha löst det tidigare, men det har varit lite ”corona-effekter” i vägen, säger Peter jakobsson.

Under våren har Färjestad fått nej från både Anton Wedin och Jonathan Dahlén, något som knappast har gjort Åslund mindre intressant. 

Hur ser du på möjligheterna att ni gör klart med Åslund?

– Jag både tror och hoppas det, säger Jakobsson.

Det är en spelare ni verkligen vill se i laget kommande säsong? 

– Absolut.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!