NHL-lösningen: fler lag i slutspel

Av: Emil Eiman Roslund

Publicerad:

HOCKEY

Omstart av NHL kommer allt närmare.

Och planen är att utöka slutspelet.

Under helgen har NHL:s högsta chefer och en specialkomponerad spelarkommitté, med bland andra storstjärnorna Connor McDavid och John Tavares, diskuterat omstarten av världens bästa hockeyliga. Inga beslut är tagna, men enligt TSN strävar de mot ett tydligt förslag som snart kan röstas igenom. Eventuellt redan den kommande veckan.

Tanken verkar vara att 24 lag går vidare till Stanley cup-slutspel, i stället för 16 som det är i normala fall. Några grundseriematcher kommer att spelas inför slutspelet, men bara med de just nu 24 bäst tabellplacerade lagen – övriga sju behöver inte återsamlas. I stället för att sprida ut klubbarna kommer varje lag ställas mot motstånd från sin egen division i ett schema som helt frångår det ordinarie grundserieupplägget.

Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN

NHL planerar att avgöra resten av säsongen på fyra arenor, enligt uppgifter är bland annat Las Vegas, Edmonton, Toronto och Dallas högaktuella värdar. Ligan kommer att omstartas tidigast i juli.

För att allt ska få klartecken måste spelarfacket, där de 31 klubbarna har varsin representant, godkänna förslaget. Stjärnbacken Erik Karlsson, som spelar för San Jose Sharks som är avsågat från att bli bland de 24 bästa, kommer inte att behöva spela mer den här säsongen. Något han tycker är helt rätt.

– Som det är just nu förstår jag inte poängen med att komma tillbaka. För att spela fem matcher, vara borta från familj och vänner och sätta oss i den situationen för i stort sett ingenting, säger Erik Karlsson till NBC.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN