Fina gesten till Forsberg: ”Finns ingen rivalitet – bara kärlek”

Publicerad 2019-05-07

Brynässupportern Anna Lewin startade en insamling till Tobias Forsbergs stiftelse.

Kärlek fortsätter strömma in över Leksands Tobias Forsberg.

På bara tio timmar samlade Brynäs-supportrar in 10 000 kronor till hans stiftelse.

– Jag ville göra något, säger initiativtagare Anna Lewin.

Följ ämnen
Brynäs IF

Det var i den hockeyallsvenska matchen mellan Leksand och Almtuna i december som forwarden Tobias Forsberg, 31, skadades allvarligt efter att ha slagit huvudet i sargen.

I lördags berättade Forsberg om skadans omfattning.

”Skadan har gjort så att jag är förlamad nedanför bröstet, har nedsatt funktion i armar och ingen i mina fingrar”, skrev han i ett inlägg på Instagram.

I samband med att 31-åringen gick ut och berättade om sin kamp meddelade Leksands IF att en insamlingsstiftelse i Forsbergs namn ska upprättas. Samtliga pengar kommer gå till Tobias Forsbergs framtid och rehabilitering.

”Ville visa att vi bryr oss”

När den inbitna Brynäs-supportern Anna Lewin, 54, hörde talas om stiftelsen agerade hon genast och startade upp en insamling för att visa sitt stöd, något som Gefle Dagblad tidigare har skrivit om.

På Facebook-sidan ”Brynäs – från norr till söder” skrev hon ett inlägg och uppmanade medlemmarna att skänka 20 kronor var.

– Man har haft det i bakhuvudet hela tiden, hur det går med Tobias. Så när jag såg Instagram-inlägget ville jag göra något. Jag ville visa att vi i Brynäs bryr oss, säger Anna Lewin.

Från början var tanken att pengarna skulle räcka till en blombukett. Men det kom in mycket mer pengar än vad Anna hade väntat sig.

– Inom en timme hade jag 3 000 extra på kontot. Nio timmar senare hade det blivit 9 620, så då meddelade jag på Facebook-sidan att jag lägger ut de sista 400 kronorna, säger Anna Lewin.

Uppmanar andra

Så fort stiftelsen öppnar ska pengarna skickas iväg. Nu uppmanar Anna andra supportergrupper att starta upp liknande insamlingar.

– Bevisa att det är fler än Brynäs-fans som har ett stort hjärta, och det vet jag att andra har. Det ska finnas ohämmat med resurser till Tobias och jag hoppas att det här kan ge honom en extra push när han han har en jobbig dag, säger Anna Lewin och fortsätter:

– Det finns ingen rivalitet när en människa skadas. Bara kärlek.