Dubbla känslor för AIK:aren Kovacs efter matchen

Publicerad:
Uppdaterad:
Örebros Robin Kovacs.
Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN
Örebros Robin Kovacs.

HOCKEY

ÖREBRO. 10–1 mot Djurgården i sin första träningsmatch för säsongen.

Samtidigt en tung förlust för fotbollslaget AIK i allsvenskan.

Robin Kovacs stod utanför omklädningsrummet och skakade på huvudet.

Robin Kovacs gjorde 8–1-målet mot Djurgården och spelade fram till AIK-polaren Daniel Daniel Muzito Bagendas 4–1-mål.

– Det är klart att det alltid är speciellt att spela mot Djurgården, jag har aldrig varit med och vunnit med 10–1 mot dem tidigare. Det är ändå inte roligt att vara AIK:are i dag, jag kollade resultatet (AIK-förlust mot Östersund) i fotbollen direkt när jag kom in i omklädningsrummet, det är tuffa tider och det gäller att rädda klubben nu, säger den 23-årige Örebro-forwarden.

”Ruggigt bra lag”

I tisdags förlorade Örebro med 2–0 borta mot Västerås i första träningsmatchen, nu blev det seger med 10–1 hemma mot Djurgården när Robin Kovacs gjorde sin första träningsmatch för säsongen.

Robin Kovacs bildade kedja med AIK-polaren Daniel Muzito Bagenda som center och Luleå-polaren Emil Larsson som andra forward.

– Vi kommer att vara ett topplag den här säsongen, vår målsättning är att bli bättre än åttondeplatsen förra säsongen. Vi har ett ruggigt bra lag på pappret, vi hade ett bra lag förra året men nu har vi fått in fler spetsspelare som kan avgöra matcher och vi har verkligen ett bättre lag, säger Robin Kovacs.

Örebros huvudcoach Niklas Eriksson var missnöjd med energin och intensiteten i förra träningsmatchen mot Västerås.

– Vi ville visa en helt annan inställning och arbetsmoral mot Djurgården, vi gjorde rätt saker och då kan det bli så här ibland. Vi tävlande i duellerna och kom ut med pondus, vi hade farten och intensiteten i spelet som vi vill ha. Jag tycker ändå att Djurgården gav upp efter 4–1, säger Niklas Eriksson.

”En bättre liga”

Vilka förväntningar kan vi ha på Örebro efter 10–1 mot Djurgården och de nyförvärv ni har?

– Något SM-guld vinner man inte i augusti ... Vi har haft förmågan att knyta vissa spelare till oss, då höjs förväntningarna helt naturligt. Vi håller på med det här för att vi vill vinna, det är svårt att vinna utan bra spelare och vi har ett bättre lag nu. Vi måste ändå vara ödmjuka och inse att det är hårt jobb som tar oss till framgång, vi ska vara det laget som jobbar hårdast i den här serien och det är en otrolig utmaning. Det är en högt satt målsättning, om vi når den har vi chansen att hamna högt men resan dit är lång.

Känns det som att kraven är högre på er?

– Vi har absolut ett bättre lag på pappret jämfört med förra säsongen. Samtidigt tycker jag att serien är bättre, många lag har förstärkt och det har kommit hem spelare från NHL som spetsar trupperna. Det är en till två spelare som har lagts till på toppen i lagen. Jag har stor respekt för SHL den här säsongen, det är en bättre liga än förra säsongen.

Två tvåmålskyttar

Örebros mål gjordes av Joonas Rask 2, Oliver Eklind 2, Gustav Backström, Daniel Muzito Bagenda, Rodrigo Abols, Glenn Gustafsson, Robin Kovacs och Linus Öberg.

De närmaste dagarna förväntas också Mathias Bromé bli klar för Örebro i väntan på nästa NHL-säsong.

Örebros nästa träningsmatch är hemma mot Leksand på tisdag, den 18 augusti.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!