”Kändes som hela knät och benet gick av”

Uppdaterad 2024-05-22 | Publicerad 2024-05-21

OSTRAVA. Jonas Brodin är en av de största stjärnorna i Tre Kronor.

Men en skräckolycka i mars var nära att sänka säsongen.

– Jag var rädd, kändes som hela knät och benet gick av, säger backstjärnan.

Tre Kronor har en stjärnfylld trupp på årets VM.

En som gärna är lite i bakgrunden är Minnesotas Jonas Brodin, eller ”Bacon” som han kallas eftersom han alltid åt pasta och bacon under tiden i Färjestad.

Men det var nära att Brodin inte hade möjlighet att komma på VM.

Han har haft en tuff skada som höll honom borta 17 matcher efter att han blivit attackerad av Evander Kane i december.


KLART: Sverige möter Finland i kvartsfinalen i hockey-VM

Jonas Brodin.

Och i mars råkade han ut för en skräckincident efter en kollision med Dallas Alex Killorn. Brodin fick benet under sig och det böjde sig på ett otäckt sätt. Blev många oroliga ögon på isen och många anhängare till Minnesota trodde att Brodins säsong var över. I Nordamerika beskrevs händelsen som ”brutal injury”.

”Jag var rädd”

Men dess bättre gick det bra för Tre Kronor-backen.

– Jag hade tur och missade bara en eller två matcher, kunde varit värre. Jag var rädd, kändes som hela knät och benet gick av. Men skönt när jag mötte doktorn efteråt och att jag förstod att det inte var så farligt, säger han om den otäcka händelsen.

Nu är Brodin, efter många om och men, på VM. Redo för att möta först Slovakien ikväll och sedan kvartsfinal mot Finland 20.20 på torsdag.

– Läget känns bra, vi är laddade och redo. Gäller att få en bra känsla inför kvarten. Tycker inte det är svårt att ladda inför den här matchen, vi ska göra en bra sista match i gruppspelet, säger han om matchen, som inte gäller något för Tre Kronor.

Följ ämnen i artikeln