Efter hjärnskakningen – här slår Laine till

avHampus Hagman

Publicerad:
Uppdaterad:

En hjärnskakning verkar inte kunna sakta ner Patrik Laines framfart i NHL.

Det tog bara drygt en match innan den finländske supertalangen slog till igen när Winnipeg fick Chicago på fall med 5–3 i natt.

Foto: Caylor Arnold / X02835

Det var i början av januari som Patrik Laine åkte på en hjärnskakning efter en stenhård tackling av Buffalos Jake McCabe.

Smällen höll Laine borta i åtta matcher, men i sin andra match efter skadeuppehållet fortsatte 18-åringen att leverera.

22:a målet för säsongen kom i powerplay på nästan redan klassiskt Laine-manér med ett direktskott förbi Scott Darling – likt idolen Alex Ovetjkin gör många av sina mål på.

Laine adderade med en assist i protokollet och tog därmed tillbaka förstaplatsen i poängligan för rookies som han toppar på 40 poäng – och tog också upp jakten på Auston Matthews som leder målligan med ett mål mer på 23.

▪▪▪

Burakovsky stekhet

Det går fortsatt bra för Washington – på de 14 matcherna laget spelat sedan årsskiftet har Washington bara förlorat två, mot Ottawa och Pittsburgh.

Och stor del i den framgången har André Burakovsky som gjorde ett mål och en assist i nattens 5–2-seger mot New Jersey.

Burakovsky visade stort tålamod i PP när han höll i avslutet och väntade ut målvakten som försökte vräka sig efter pucken.

Därmed har den stekhete svensken producerat åtta poäng på de fem senaste matcherna.

För både Laine och Burakovsky kommer All Star-uppehållet i helgen lite ovälkommet då de båda nog bara hade velat ånga på i samma takt.

Foto: Jerome Miron / X02835
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

NHL