Kvalserien till hockeyallsvenskan 16/17

Avbröt matchen – efter hål i isen

Av: 

Simon Sjöstrand

HOCKEY

Hett möte i kvalserien till hockeyallsvenskan.

Då drabbades Kristianstads IK av dubbel otur.

Först avbröts matchen två gånger på grund av sprickor i isen – sedan föll KIK med 1–5 mot Huddinge.

Kvalserien till hockeyallsvenskan är i full gång. På onsdagen spelades den sjätte av seriens tio omgångar, där bland annat Kristianstads IK tog emot Huddinge i jakten på toppen.

Då uppstod problem – med isen.

Matchen var knappt fyra minuter gammal då man upptäckte att isen spruckit vid ena sargkanten i gästernas zon. Enligt Kristianstadsbladet uppskattades hålet till 20x10 centimeter och vaktmästarna skyndade sig in för att laga skadan – bland annat med hjälp av en kolsyreläckare för att åter frysa isen.

Två avbrott

Ingenting verkade hjälpa och det tog en dryg timme innan matchen kunde blåsas i gång igen.

Huddinge tog ledningen med 1–0 genom William Garpenlöv bara 17 (!) sekunder efter avbrottet – men isproblemen slutade inte där.

Knappt tolv minuter in i andra avbröts matchen på nytt sedan det uppdagats nya problem med isen, den här gången några meter från Kristianstad-kassen.

– Det har hänt fem-sex gånger att man behövt fylla på isen med kolsyra, så det i sig är inget konstigt. Men sedan när det hände andra gången tänkte man "Vad f-n... har det något med pålningen att göra?". Skanska är ju där och bygger utanför ishallen. Vi ska ta kontakt med Skanska direkt på torsdagsmorgonen för att kolla läget, säger Johnny Perkmar, driftledare på C4 Teknik och som har jobbat med ishallen i över 30 år, till Kristianstadsbladet.

– Det kan förstås vara en slump, att blixten slår ner två gånger på samma ställe. Men vi kan i alla fall konstatera att allt fungerade tekniskt i ishallen, med kylning och så, där var det inga problem eller några konstigheter. Och sargen (första hålet i isen) är ju en erkänt svag punkt på en rink, fortsätter han.

Tajt tabell

KIK kvitterade till 1–1 efter 18.26 genom Malte Sjögren, men roligare blev det inte för serietvåan. Huddinge gjorde fyra raka mål (tre i andra och ett i tredje) och vann till slut med 5–1.

Därmed åkte Kristianstad på sin andra förlust på sex matcher.

Troja/Ljungby tog andra raka segern (3–2 mot Visby/Roma) och leder serien på 15 poäng, 4 före Kristianstad och 1 före Södertälje (som föll med 2–3 efter förlängning mot Västerås).

De två bästa lagen spelar i hockeyallsvenskan till hösten.

Aktuell tabell hittas HÄR.

ANNONS

Missa inget av SHL och Hockeyallsvenskan – streama alla matcher på C More!

Extern länk från C More

Beställ här

Publisert:

LÄS VIDARE

Nycklarna bakom framgången: ”Ingen vet var de har oss”

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Kvalserien till hockeyallsvenskan 16/17

Ishockey

Hockeyallsvenskan

Kvalserien

Huddinge Hockey

Kristianstads IK