Västervik efter tunga uttåget: ”Blir svårt att glömma det här”

HOCKEY

VÄSTERVIK. Snacka om att falla på mållinjen.

Västerviks säsong är över efter ett målskillnadsdrama med AIK.

– Att åka dit på målskillnad hade man inte ens önskat sin värsta fiende, säger backen Oskar Drugge, 24.

Västervik dominerade mot Tingsryd och vann till slut med 3-0, men säsongen är ändå över efter att AIK vunnit med 5-2 mot Almtuna, och därmed får Stockholmslaget kvala vidare tack vare bättre målskillnad. AIK slutade på +9 medan Västervik stannade på +8.

– Vi satt i omklädningsrummet och kollade på mobilerna när AIK gjorde 5-2, och det är klart att det är tomt. Man hade ändå hoppet när man satt där, men när det blev 5-2 blev det bara tyst, säger Västerviks tvåmålsskytt Victor ”26” Öhman.

Hur bra koll hade ni på Almtuna-AIK under matchen?

– Vi hade koll hela tiden. I tredje stod vår sportchef i båset och gav oss rapporter. När vi tog timeouten fick vi höra att det blev 4-2, och det var surt, säger Öhman, 24.

”Är hemskt”

Västervik tog ut målvakten i slutminuten och gick för ett fjärde mål, men misslyckades och därmed försvann drömmen om SHL för succénykomlingen.

– Att AIK vinner på målskillnad är hemskt. Vi visste om reglerna men att åka dit på målskillnad känns surt. Jag förstår inte hur det inte kan vara inbördes möten i stället för målskillnad, men sådana är reglerna, säger Västerviksbacken Oskar Drugge.

– Vi borde ha gjort sju, åtta mål. Vi hade väl tre i ramen och några öppna kassar vi bränner, säger Drugge.

”Stolta och glada”

Hur ser du annars på säsongen?

– Jag kom in efter ett tag, men det har varit ett enda stort glädjerus. Vi har haft roligt där ute och spelat en bra hockey, men nu är det så klart surt. Att åka dit på målskillnad hade man inte ens önskat sin värsta fiende, säger Drugge.

Victor Öhman:

– Just nu är det surt, men ge mig några dagar tror jag att både jag och föreningen är väldigt stolta och glada över det vi har gjort, säger han.

Första mötet mellan Bik Karlskoga och AIK spelas på torsdag.

Foto: STEFAN JERREVÅNG
Conny Strömberg.
ARTIKELN HANDLAR OM