”Om vi förlorat hade det nog varit kört”

HOCKEY

DETROIT. Tampa vägrar ge sig.
De krigade sig till en seger mot Dallas i natt – och har därmed fortfarande chansen att nå playoff.

– Om vi förlorat den här matchen hade det nog varit kört. Det är fortfarande inte säkert att vi klarar det även om vi vinner de fyra som återstår men vi ska i alla fall göra allt vi kan, säger målskytten Anton Strålman efter 6-3-segern.

Foto: Chris O'Meara / TT / NTB Scanpix

De har i praktiken varit inblandade i ett gastkramande playoff-race hela vintern, Tampa.

Hoppet har tänts och släckts och tänts igen.

Nu, inför sista grundserieveckan, kan chansen inte direkt beskrivas som jättegod.

Men tack vare 6-3-segern mot Dallas hemma i Amalie Arena i natt existerar den i alla fall.  

De har tre poäng upp till Ottawa och Toronto,  med en match mer spelad , och fyra poäng upp till Boston, med en match mindre spelad.

– Ja om vi förlorat den här matchen då hade nog det här slitet för att få en chans varit förgäves. Så det var väldigt skönt att vi lyckades ikväll, säger Anton Strålman på telefon från västra Florida.

”Insåg att allting höll på att gå åt helvete”

De låg dock illa till ett tag. Stars, utan något att spela för, var i 2-1-ledning till slutsekunderna av andra perioden.

– Det kändes att det var andra halvan av en ”back-to-back” för båda lagen. I första hände inte mycket alls. Sedan tog de över i andra och gick upp i rättvis ledning, vi hade ingen energi alls, fortsätter ”Strålle”. 

– Men vi insåg att allting höll på att gå åt helvete och lyckades kriga in ett mål precis i slutet. Det gav oss den där energin som saknades  och i tredje spelade vi betydligt bättre och lyckades också göra några mål.

Nu väntar närmast årets match – två gånger om.

För på tisdag går Lightning upp mot Boston i TD Garden – och två dagar senare mot Toronto i Air Canada Centre.

Där kan hela dramat komma att avgöras.

– Det är ju inte säkert att vi klarar det ens om vi vinner samtliga fyra matcher vi har kvar, men vi ska göra allt vi kan och det är klart att de här två närmaste fajterna är extremt viktiga, konstaterar Anton.

Som satte sista målet i natt i tnatt i tom kasse, och hade assist till Braydon Coburns viktiga kvittering i slutet av andra perioden.

John Klingberg assisterade till ett av gästernas mål.

ARTIKELN HANDLAR OM