Nytt mål av Nilsson när Frölunda slog Luleå

Av: 

TT

Tre matcher, tre mål.

Jacob Nilsson har fått en smakstart i Frölunda och visade vägen i 2–1-segern mot Luleå.

– Det är klart, det är alltid kul att göra mål, säger 27-åringen.

Avgörandet kom från 20-årige Elmer Söderblom med några minuter kvar.

Ett handledsskott rakt framför mål innebar 2–1 och att Frölunda säkrade säsongens första hemmaseger, efter att ha varit nära att tappa läget som Jacob Nilsson ordnat tidigare i matchen.

Nilsson slog igenom i Mora och tog därefter steget över till Nordamerika, där det blev blev två NHL-matcher med Chicago och två säsonger i farmarligan AHL.

Inför förra säsongen värvades han av Färjestad, där 27-åringen dock inte blev det lyft som han och klubben hade hoppats på.

När Nilsson och Färjestad gick skilda vägar var Frölunda snabbt framme. Och efter tre mål på tre matcher är det hittills en succévärvning.

Inte minst är tanken att Jacob Nilsson ska bli en viktig kugge i de numerära överlägena, som Frölunda hade svårt med i fjol.

Jacob Nilsson (tvåa från vänster) klappas om efter sitt 1–0-mål mot Luleå.
Jacob Nilsson (tvåa från vänster) klappas om efter sitt 1–0-mål mot Luleå.

”Lasch i spetsen”

Ett kvitto på det kom mot Luleå, med 20 sekunder kvar av första perioden.

Ryan Lasch, tillbaka för en tredje sejour i Frölunda, hade pucken snett bakom Luleåmålet och slog en öppnande passning rätt in framför målet där Jacob Nilsson mötte upp.

– Det är därför jag är här och har den positionen i powerplay också, säger Nilsson till C More.

– Vi har fem stycken individuellt väldigt skickliga hockeyspelare som ska klara av att lösa upp de flesta boxarna i ligan. Framför allt Lasch i spetsen.

Shinnimin svarade

Nästan exakt en period senare kom svaret från Luleå. Med 25 sekunder kvar slog Oscar Engsund ett slagskott från blålinjen, som klubbkamraten Brendan Shinnimin fick klubban på och styrde in i krysset.

Han bjöd därmed även sin kanadensiske landsman, nya Frölundamålvakten Matthew Tomkins, på första baklängesmålet efter nästan fem mållösa SHL-perioder.

Men till slut blev det ändå Frölunda som gick vinnande ur striden.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!