Matchen mellan Karlskrona och Mörrum i Hockeyettan ställs in

Mörrum vägrar att komma till spel.
Mörrum vägrar att komma till spel.

Mörrum har ställt in bortamatchen mot Karlskrona på onsdagskvällen.

Svenska Ishockeyförbundet har meddelat Karlskrona att de inte behöver genomföra matchen.

– Mörrum har agerat på uppmaning från Hockeyettan, vi känner inget agg mot Mörrum, säger Karlskronas klubbchef Pär Rosenqvist.

Mörrum meddelade Sportbladet tidigare i veckan att de inte tänkte spela bortamatchen mot Karlskrona, på grund att Karlskrona inte har skrivit under ligaavtalet angående bland annat sändningsrättigheterna.

Karlskrona tänkte ställa upp till nedsläppt likt Boden gjorde mot Örnsköldsvik i söndags.

Nu behöver de inte göra det då de enligt dem fått beskedet från Svenska Ishockeyförbundet att matchen ställs in och har beslutat att inte skicka några domare.

Över halv miljon

I stället ska förbundet begära in underlag från klubbarna och ta upp i tävlingsnämnden vad som ska hända matchen.

– Vi kan också begära ekonomisk kompensation, det blir ett betydande ekonomsikt bortfall för oss. Vi hade en omsättning på en halv miljon kronor i premiären och det här derbyt är kanske den största matchen för säsongen för oss, så det är mer än en halv miljon kronor, säger Pär Rosenqvist.

Skyller på förbundet

Kaoset mellan klubbarna i serien, ligaorganisationen Hockeyettan och Svenska Ishockeyförbundet fortsätter.

– Det är tråkigt för publiken och alla inblandade sportsligt. De här metoderna svärtar ner hockeyn. Svenska Ishockeyförbundet behöver se över tävlingsbestämmelserna, det är där problemet ligger. Nu pratar alla om oss men inte med oss, det finns ingen diskussion, säger Pär Rosenqvist.

”Går inte flytta”

Karlskrona skriver på webbsidan: ”Vi har haft en dialog med Svenska Ishockeyförbundets tävlingschef som bekräftar att det inte går att flytta en match utan att båda klubbarna är överens eller att det är särskilda omständigheter. Om motståndarlaget av någon anledning uteblir från matchen ska detta behandlas enligt Tävlingsbestämmelserna §5:11 där resultatet kan fastställas till 5–0 för icke felande förening. Samtidigt kan det lag som uteblir från matchen även uteslutas ur tävlingen (Hockeyettan). Detta hände till exempel när Asplöven lämnade walk-over i en match mot Kiruna 2019 och sedermera uteslöts ur Hockeyettan.”

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!