Calgary vidare efter drama – nu väntar rivalmöte

NEW YORK. För första gång på över tre decennier väntar ett ”Battle of Alberta” i Stanley Cup-slutspelet.

För Calgary vann ett infernaliskt Game  7-drama mot Dallas i natt – på övertid.

– Om man försökt rita upp ett sätt att få vinna hade väl det här varit drömscenariot. Det känns fantastiskt, säger Elias Lindholm till Sportbladet efter den extatiska 3-2-triumfen. 

Precis om i New York några timmar tidigare blev det hjärtinfarkt-drama när Calgary Flames och Dallas Stars gick upp i sin Game 7.

Ställningen var 2-2 vid full tid, efter att Stars-målisen Jake Oettinger radat upp ett overkligt batteri monsterräddningar.

– Han var ruggigt bra. Det kändes som att vi sköt och sköt utan att få in puckarna, säger Elias Lindholm när vi når honom efter avgörandet.

Den 23-årige fantomen från Minnesota fortsatte briljera under den gastkramande förlängning som följde, men till slut tvingades han ge sig.

15.09 in i första övertidsperioden stänkte just Lindholm iväg ett skott och på returen kunde Johnny Gaudreau smälla in avgörandet som fick hela Calgary att explodera i lycka.

– Jag sköt honom i masken och sen fick Johnny in den ur ingen vinkel alls. Rätt otroligt att det till slut skulle avgöras på det sättet, fortsätter Elias.

– Men om man försökt rita upp ett sätt att få vinna hade väl det här varit drömscenariot. Det känns fantastiskt,

I nästa omgång går Flames alltså upp mot Oilers från grannstaden Edmonton och det betyder att världen för första gången på över 30 år får se klassiska ”Battle of Alberta” i Stanley Cup-slutspelet.

– Ja, det var väl det alla hoppades på. Det ska bli sjukt kul att få vara med om, konstaterar skyttekung Lindholm.

Även Oliver Kylington hade en assist i natt – liksom Jacob Markström, som samtidigt stoppade 26 skott.

Med Dallas utträde är John Klingberg i teorin tillgänglig för Tre Kronors VM-trupp, men hans kontrakt har gått ut så det är osannolikt att han kommer.

Calgary är vidare i Stanley Cup.
Calgary är vidare i Stanley Cup.
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!