Henrik Karlsson lämnar Skellefteå

avErik Karlsson, Malin Wahlberg

Foto: BILDBYRÅN
Henrik Karlsson lämnar Skellefteå.

Henrik Karlsson, 30, har gjort sitt i SHL.

Målvakten lämnar nu Skellefteå för Omsk i KHL.

– Jag är jättenöjd, säger Karlsson till Sportbladet.

Det var i går som SVT avslöjade att Skellefteås målvakt Henrik Karlsson går till ryska KHL-laget Avangard Omsk. Karlsson ville själv inte kommentera uppgifterna på dagens träning, men sa ändå till Norrans hockeyblogg:

– Jag kommenterar inte det. Jag spelar med Skellefteå och har kontrakt med Skellefteå, sen får vi se vad som händer, så är det ju med alla spelare att det kan hända saker. Men jag är fortfarande Skelleftespelare.

"Har pratat om det"

Nu är det dock klart att han lämnar Skellefteå. I ett kort pressmeddelande skriver klubben: ”Idag blev det klart att Skellefteå AIK och Henrik Karlsson går skilda vägar".

General manager Lars Johansson utvecklar:

– I söndags fick vi en påringning från Henriks agent. Omsk fanns med i bilden då och sen har vi kommit överens om att det ska hända, säger han.

Hur är ersättningen för att sälja en målvakt till KHL under pågående säsong?

– Affären går vi inte in på, det är något som stannar mellan oss. Men alla parter är nöjda.

Henrik Karlsson bekräftar att han är mycket nöjd med flytten:

– Jag har varit ganska öppen med att jag såg Skellefteå som en ettårs-grej. Ibland går det lite fortare än så. Skellefteå får ju också lite pengar för det här så alla är nöjda, säger han.

Hur nöjd är du ekonomiskt med det här klubbytet?

– Jag är jättenöjd, haha.

Avangard Omsk har släppt in 136 mål under säsongen, flest i hela KHL, och Henrik Karlsson blir den sjätte målvakten laget haft under kontrakt bara den här säsongen. Bland annat har man sparkat Teemu Lassila, nu i Växjö. 

Du är inte orolig för deras tålamod?

– Nej så är det. Visst Ryssland är lite speciellt men det är likadant överallt, du kan inte stå och slänga in puckar i någon liga. Men sen har ryssar kanske lite kortare stubin.

Kontraktet sträcker sig säsongen ut. Fram till att Henrik Karlsson får ett visum kommer han fortsätta träna med Skellefteå.

Försäljningen innebär att klubben kommer kalla hem tredjemålvakten Stefan Steen från lånet i Oskarshamn. Men inte omedelbart:

– Steen kommer att stå i Oskarshamn på lördag då de har en skada på (Michal) Zajkowski. Han återvänder till oss på söndag, säger Lars Johansson.

ARTIKELN HANDLAR OM