”Tror knappt att de kommer klara sig kvar”

HOCKEY

Experterna dömer ut AIK

1 av 2

AIK åkte på en ny förlust mot Skellefteå.

Nu dömer experterna ut jumbon.

– Jag tror knappt att de kommer att klara sig kvar, säger C Mores Sanny Lindström.

Skellefteå åkte på en tung förlust i norrderbyt mot Luleå i går. Men mot AIK fick laget revansch. Joakim Lindström gav bortalaget ledningen nio minuter in i den första perioden.

Sedan dröjde det två perioder innan nästa mål kom. Elva minuter in i tredje krigade Jimmie Ericsson in 2-0-målet. AIK-målvakten Daniel Larsson tyckte dock att pucken var blockerad och att målet skulle dömas bort. Så blev det inte, men situationen måste ha tänt AIK för bara en och en halv minut senare satte Oscar Steen reduceringspucken.

”Måste in pengar”

AIK tog ut målvakten med minuten kvar, men i stället för kvittering kunde Lindström sätta 3-1 i tom bur.

– Vi försöker få den här desperationen, men vi får inte riktigt det i dag. Vi kommer inte in på mål som vi vill göra. Om det är de som gör det bra, eller om det är vi som gör det dåligt, det vet jag inte, säger tränaren Rikard Franzén till C More.

AIK ligger fortsatt sist i SHL och nu dömer C Mores experterna ut AIK:s chanser.

– Jag är väldigt orolig för AIK. Publiken kommer inte, spelet hackar. Jag är väldigt, väldigt orolig för AIK, säger Niklas Wikegård.

Sanny Lindström är inne på samma spår.

– Jag tror knappt att de kommer att klara sig kvar. Över 55 omgångar krävs det mer kapacitet i den här truppen. Franzén kan inte trolla med det material de här. In med pengar, det måste in pengar i AIK, säger Lindström som levererar följande förslag till sportchef Daniel Rudslätt:

”Om dem betalar hans lön...”

– Ring Stillman (Fredrik, sportchef HV 71). Där finns Stefan Johansson som knappt gör några byten. Han var på gränsen till en landslagsback och är inte nöjd att spela så lite. Lösningen finns där.

AIK-tränaren Rickard Franzén om att klubben döms ut:

– Det har väl experterna tyckt hela året. Det är det de har betalt för att tycka, säger han till Sportbladet.

Ska du ringa Stillman?

– Ja, om de (HV71) betalar hans lön. Men det får du ta med Rudslätt.

ARTIKELN HANDLAR OM