Pittsburgh reste sig efter chockstarten

Brandon Sutter firar efter matchavgörande 4-3.
Brandon Sutter firar efter matchavgörande 4-3.

NEW YORK. Det satt hårt, men till slut gjorde stjärnorna i Pittsburgh Penguins sin plikt och vann första playoff-matchen mot uppstickaren Columbus Blue Jackets.

– Men det kommer bli en tuff serie, säger matchhjälten Brandon Sutter efter 4-3-segern.

Slutspelsserien mellan Pittsburgh Penguins och Columbus Blue Jackets började inte riktigt som omvärlden hade föreställt sig.

Redan efter drygt sex minuter smaskade Columbus-backen Jack Johnson in 1-0 för gästerna. Sedan kvitterade visserligen Jussi Jokinen i slutet av första perioden, men bara sekunder senare slog gästerna tillbaka – och i början av andra perioden gick de till och med upp i 3-1-ledning.

– Men vi svarade väldigt bra i det läget. Det är det jag är mest nöjd med i den här matchen, säger Penguins-coachen Dan Bylsma till nhl.com.

Ja, hemmalaget jobbade sig snabbt tillbaka in matchen igen och hade kvitterat inom loppet av bara några minuter.

”Blir en tuff serie”

Sedan blev det inga fler mål förrän Brandon Sutter i mitten av tredje perioden satte matchavgörande 4-3 med ett vasst skott på suveräne Sergej Bobrovsky.

– Jag tycker vår kedja spelade bra och skapade rätt mycket chanser, så det kändes bra att få den utdelningen, säger Sutter.

– Men det blir en tuff serie. De har ett välbalanserat lag och en bra målvakt och spelar hårt hela tiden.

Ja, ingen ska tro att Blue Jackets gett upp redan.

– Det är ett bra lag vi möter, men det är en lång serie. Vi kommer att bli bättre. Vi ska utnyttja de två spellediga dagar vi har nu för att förbereda oss. I nästa match är vi redo, säger kämpen Brandon Dubinsky.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN