Modo bryter med sportchefen

HOCKEY

Fredrik Andersson får gå

Foto: Fredrik Andersson.

Modo klarade sig kvar i elitserien med nöd och näppe.

Nu rensar klubben i den sportsliga ledningen.

Enligt uppgifter till Sportbladet kommer tränaren ”Challe” Berglund att få sparken – och i dag blev det klart att sportchefen Fredrik Andersson får gå.

– Vi jobbar i en värld där det är resultaten som styr, säger general managern Markus Näslund.

Modo klarade av kvalserien med ett nödrop och spelar i elitserien 2011/2012.

Men nu vidtar klassikerklubben åtgärder för att inte mardrömssäsongen ska upprepa sig.

I dag blev det klart att sportchefen Fredrik Andersson, 43, tvingas bort.

– Andersson har lagt ned ett stort jobb och hela tiden varit lojal mot föreningen. Men vi jobbar i en värld där det är resultat som styr och därför har vi valt att göra det här, säger general managern Markus Näslund i ett pressmeddelande.

Näslund tar över

Andersson:

– Det är inte någon hemlighet att Modo är och har varit klubben i mitt hjärta. De senaste årens resultat har inte blivit vad vi hoppats och trott på och därför har vi tillsammans kommit fram till att det här är den bästa lösningen.

Näslund tar över Anderssons uppgifter som sportchef.

Som Sportbladet tidigare skrivit om väntas även tränarduon ”Challe” Berglund och Andreas Johansson få sparken inom kort.

Ny målvaktstränare klar

På tisdagen gjorde Modo för övrigt klart med en ny målvaktsstränare.

Mannen bakom succéburväktarna Viktor Fasth och Oskar Ahlsenfelt – Maciej Scwoch, 25 – lämnar Växjö och flyttar upp till Örnsköldsvik, precis som Sportbladet avslöjade redan den 30 mars.

– Det känns riktigt bra att få möjligheten att komma till Modo. Jag ser fram emot att ta steget till elitserien och jobba med både etablerade och unga målvakter, säger han i ett pressmeddelande.

ARTIKELN HANDLAR OM