”Vad ska Malmö med honom till?”

HOCKEY

Salo sågar värvningen av Grand-Pierre: ”Förvånad”

Foto: Jean-Luc Grand-Pierre.

Oönskad och utköpt från Leksand.

Nu är Jean–Luc Grand-Pierre klar för rivalen Malmö – och fortsätter att sågas av sin förre chef.

– Jag tror inte han kommer att tillföra det där laget någonting, säger Leksands sportchef Tommy Salo.

Den blev lika infekterad som seglivad, sommarens följtetong om backen Jean-Luc Grand-Pierres framtid i Leksand.

Sportchefen Tommy Salo erbjöd klubbar att ta över kanadensarens kontrakt, men fick inte napp och tvingades till slut köpa ut honom.

I går skrev Grand-Pierre på för konkurrenten Malmö Redhawks – något som Salo inte kan förstå.

”Faktiskt lite fövånad”

– Jag är faktiskt lite förvånad över att Malmö tar en sån spelare som Jean-Luc. Vad ska Malmö med honom till? Jag tror inte han kommer att tillföra det där laget någonting, säger Salo till DT.

I Leksand skulle Grand-Pierre bidra med fysik och stadga till försvaret, men levde inte upp till förväntningarna och petades under våren.

– Det här är inte NHL, utan Sverige och allsvenskan. Det fungerar inte med poliser i svensk hockey. Det har vi sett många gånger. Det är ju bara att titta på hur mycket Grand-Pierre satt utvisad. Du får ögonen på dig direkt om du håller på som han gör, säger Salo.

Möts i kväll

I kväll möts just Leksand och Malmö Redhawks i Tegera Arena – och Grand-Pierre ställs mot sina forna lagkamrater direkt.

– Det där är ingenting jag bryr mig om, faktiskt. Det är en spelare som vi inte ville ha kvar, var han sedan spelar bryr jag mig inte om, säger Salo.

Malmös tränare Leif Strömberg:

– Jean-Luc kan bli ett riktigt bra nyförvärv för oss. Vi hoppas att han kan bidra mycket i defensiven. Han är vältränad och jag känner honom väl sedan tiden i Leksand.

ARTIKELN HANDLAR OM