Hockeyligans lösning: Ut med AIK från Hovet

HOCKEY

”Det är hög tid”

1 av 3 | Foto: Lotte Fernvall
Tommy Töpel vill att AIK flyttar från Globen och Hovet.

Hockeyligans Tommy Töpel kommer med ett kontroversiellt förslag inför framtiden: Släng ut AIK från Hovet.

– Det är hög tid att Solna börjar tänka på att skaffa sig en egen arena, säger Töpel.

– Skitsnack, kontrar AIK:s ordförande Peter Mellqvist.

Om AIK når slutspel ställs saken på sin spets. Spelschemat ändras eftersom AIK och Djurgården, av säkerhetsskäl, inte kan spela hemmamatcher samtidigt.

– I och med att vi har två lag i Stockholm blir det alltid problem att spela på samma arena. Det bästa vore att ha varsin. Djurgården får ha Hovet och AIK får ha egen arena ute i Solna, säger Tommy Töpel.

– Om AIK etablerar sig i elitserien blir det ett problem varje år eftersom du måste ta hänsyn till alla arrangemang som är på Globen och Hovet. Nån gång kommer det att krocka ordentligt och vad gör vi då?

– Det får inte dröja för länge. AIK måste börja se om sitt hus om de ska vara med på den här nivån. Man måste ha möjligheter att etablera sig och det tycker inte jag att man har i dag. De spelar ändå elitseriehockey med heltidsanställda ledare och spelare, då borde de ha en annan beredskap.

”Töpel snackar skit”

AIK:s ordförande Peter Mellqvist går i taket när han hör Tommy Töpels förslag:

– Då snackar Tommy Töpel skit, det kan du skriva. Vi har ett alldeles utmärkt samarbete med arenabolaget och har ingen avsikt att bygga en ny arena. Kan Inter och Milan dela arena i Italien kan man säkert fixa det här i Stockholm.

– Dessutom har vi delat arena i 30-40 år, så det funkar säkert i framtiden också. Om inte Tommy Töpel klarar av det så får han väl gå i pension. Men om Töpel ställer upp med finansieringen av en nya arena så kör vi, säger Mellqvist.

Enligt supporterpolisen Hans Löfdahl är det inte optimalt att Stockholmslagen har hemmamatch samtidigt.

– Det är tekniskt möjligt att ena laget spelar på Hovet och det andra i Globen samma dag, men ur säkerhetssynpunkt ser vi helst att lagen spelar olika dagar, säger Löfdahl.

ARTIKELN HANDLAR OM