"Jag tror vi kan ställa till trubbel"

Reporter: Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:
Lars Johansson.
Foto: Conny Sillén
Lars Johansson.

Ifrågasatt, petad och sedan strålande – målvakten Lasse Johansson har plockat fram sitt bästa spel när det behövdes som mest.

Nu tror han att Mora kan skapa oreda i kvalserien.

– Vi är lite underdogs och har allt att vinna, säger Moras store hjälte.

Moras störste hjälte i förkvalserien?

Målvakten Lars Johansson, 23.

– Det har gått väldigt bra för egen del. Hela laget har spelat bra och då blir det enkelt för mig också, vi har haft bra kommunikation. Sedan har man haft det extra lilla flytet i de här matcherna och det är skönt att det kom just nu, säger Morakeepern som höll nollan i den sista matchen mot Västerås, och som har strålande statistik över hela förkvalserien.

– Det var fruktansvärt skönt när Beck gjorde mål och slutsignalen gick. En lättnad, säger han efter den senaste segern.

”Skapa oreda”

Senast Mora var i kvalserien fick Lars Johansson sitta på bänken – den här gången är han nyckelspelaren.

– Det ska bli väldigt roligt. Vi har ett skönt go i gänget och det ska bli roligt att se om vi kan utmana de andra lagen, säger Johansson som tror att Mora kan skapa en hel del oreda för Södertälje, Modo och de andra lagen.

Laget börjar borta mot Växjö på måndag.

– Jag vet inte hur långt vi kan räcka… men jag tror absolut att vi kan utmana. Det gäller att få en bra start, vi är i bra form, alla är laddade och vi har allt att vinna. Jag tror vi kan ställa till trubbel för de andra lagen.

Fick chansen igen

Lasse Johansson har annars haft en jobbig säsong.

Han var given etta ifjol, men blev utbytt i årets premiär mot Leksand som förlorades med 7-1 och fick sedan se sig bli utkonkurrerad av Daniel Hansen under hösten.

Men när Hansen blev skadad så fick han komma in och sedan dess har allt pekat uppåt.

– Jag hade en tuff start, men sedan har jag nött på med detaljer och gått tillbaka till mitt gamla spel och försöker bara vara lugn, stor och ha bra kommunikation med backarna. Det har fungerat bra när jag fick komma in igen, säger Lars Johansson.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN