AIK slipper skräcklaget

HOCKEY

Har fem raka förluster

Det fanns en positiv sak med AIK:s förlust (0–3) mot Färjestad på Hovet i går:

Efter fem raka förluster slipper de möta värmlänningarna fler gånger den här säsongen.

– Vi visste vad vi behövde göra efter fyra raka förluster tidigare, men de manövrerar ut oss på ett kyligt, smart sätt. Vi var inte bra alls, säger AIK:s assisterande tränare Gunnar Persson.

Foto: TVÄRSTOPP Marius Holtet och Färjestad lyckades än en gång betvinga Patrik Nemeths AIK. Slutspelsjakten fortsätter för Solnagänget, men de kan också hamna i kvalserien – vilket faktiskt skulle ge ett ekonomiskt lyft.

Det hjälpte inte att AIK desperat jagar en slutspelsplats. Färjestad är lika hungriga.

– Ja, vi vill ju upp i tabellen, säger Färjestads Christian Berglund och pekar på att FBK bara är tre poäng från HV 71 på andraplatsen och fyra från serieledande Skellefteå.

– Och vi möter båda i de närmaste omgångarna. Det är inte kört än.

Retsticka

Berglund blev indirekt matchvinnare i Färjestad, då han lyckades reta upp Daniel Bång i slutperioden så mycket att AIK-aren kastade handskarna och gav honom en rak höger.

– Jag var inte riktigt beredd på det där. Det small snabbt och jag hade ingen chans egentligen. Det gällde bara att komma undan, säger Berglund som gjorde en ”sköldpadda”.

– Ja, det gäller ju att vara smart också och inte ta något matchstraff i onödan.

Det gjorde däremot Daniel Bång och medan han fick fem minuter, fick Christian Berglund två och Färjestad tre minuter i numerärt överläge.

Då avgjorde Mattias Sjögren matchen med ett skott i Viktor Fasths högra kryss.

Nihlstorp tog allt

Och med 2–0 emot sig var AIK chanslöst.

Färjestads målvakt Cristopher Nihlstorp var matchens bästa lirare och tog allt när AIK låg på framförallt i andra perioden.

Han var så het att han höll på att hamna i slagsmål med AIK:s målvakt Viktor Fasth, som demonstrativt åkte upp till mittlinjen och stirrade på Nihlstorp sedan FBK-målvakten rykt ihop med AIK-forwarden Rickard Gynge.

Nihlstorp åkte upp till Fasth på mittlinjen och alla väntade sig en målvaktsfight.

– Jag var beredd om det skulle bli fight. Men jag ville bara veta vad han ville. Och den riktiga fighten vann vi med 3–0. Det var det viktigaste, säger Nihlstorp.

ARTIKELN HANDLAR OM