Omtalade nyförvärvet avgjorde för Leksand

HOCKEY

Jacob Blomqvist sköt enda målet mot jumbon

Jacob Blomqvist och hans roll i Leksand har varit en het diskussion i veckan.

Mot Tingsryd blev skarpskytten stor matchhjälte genom att dundra in matchens enda mål.

- Jag var beredd på att nypa till, säger segerskytten.

Foto: Jacob Blomqvist och Christer Olsson.

Leksands nyförvärv Jacob Blomqvist inledde säsongen som forward, men i de tre senaste kamperna har han matchats som center - precis som under sin succésäsong i Bofors - och då har målskyttet också lossnat för 24-åringen.

Mot jumbon Tingsryd svarade han för sitt andra mål på tre matcher när han gjorde matchens enda mål drygt sex minuter in i den sista perioden.

Fick en macka av Knuts

“Jacke” gled ner i slottet, fick en macka av Jon Knuts och dundrade med ett direktskott in vinstmålet bakom en chanslös Michal Zajkowski.

Hårt, distinkt och precist.

- Jag såg att Jon hade pucken så jag var beredd på att nypa till och den satt bra, säger Blomqvist om fullträffen som var en av få höjdpunkter i matchen.

- Det enda jag kan säga är att det var skönt med tre poäng, det är det enda positiva vi kan ta med oss. Det var en måstematch som vi bara skulle vinna.

I och med målet har Blomqvist också svarat upp mot den diskussion som svärmat kring honom den senaste veckan. Orsaken till den omtalade sprickan mellan tränaren Christer Olsson och sportchefen Tommy Salo har nämligen varit just Blomqvist.

Olsson placerade nyförvärvet i fjärdekedjan i matchen mot Borås vilket fick Salo och se rött då han menade att “Jacke” ska vara en producerande spelare, trots att Blomqvist i just den matchen sköt säsongens första mål.

”Man kan se mönster i allt”

Anledningen till omplaceringen var dock att få in Blomqvist som center, vilket fått lyckat resultat och i de två senaste matcherna har högerskytten matchats i namnkunnigare kedjor.

- Jag har spelat center i hela karriären och känner mig tryggare där. Vi testade som ytter, men det är bättre nu. Jag kommer i mycket bättre lägen, säger han och menar att självförtroendet är på väg upp efter fjolåret i Modo då han mest nötte bänk.

- Det är inte bara att gå in och trycka på en knapp, det handlar om självförtroende och jag känner att det kommer mer och mer. Att spela center hjälper också till.

Blomqvist lär också bli kvar som center: sedan Christer Olsson skickade in gästriken i mitten har laget nämligen vunnit tre raka matcher.

- Man kan se mönster i allt, men det är skönt att vi vinner.

ARTIKELN HANDLAR OM