Detroit förnedrat när Lidström jubilerade

HOCKEY

Bäckis Capitals obesegrat: ”Vi har jäkligt roligt”

LOS ANGELES. Det blev ingen rolig 1500:e NHL-match för Nicklas Lidström.

Washington körde över Detroit med förkrossande 7-1 – och är nu enda obesegrad laget i ligan.

– Lite överraskande att vi vann så stort, men det flyter på och vi har jäkligt roligt, säger målskytten Nicklas Bäckström till Sportbladet efter sjunde raka segern.

Han hade visserligen en assist på backkollegan Niklas Kronwalls tröstmål, men det är inget vågat tips att Nicklas Lidström ändå helst glömmer kvällen när han blev den blott 14:e i historien att spela en 1500:e NHL-match.

För som sagt, det där tröstmålet räckte verkligen inte långt. Capitals körde över de meriterade gästerna från Michigan och vann till slut med brutala 7-1.

– Lite överraskande att vi vann så stort måste jag erkänna, men vi gör mål på våra chanser just nu, säger Nicklas Bäckström när vi når honom efter drabbningen.

Ja, det var en av skillnaderna i den här tidiga seriefinalen. Så länge de orkade skapade Wings faktiskt en hel del,  men Tomas Vokoun – i sin hittills bästa match som Caps-målis – stoppade allt.

”Vi har jäkligt roligt”

Samtidigt fick hemmalaget utdelning på det mesta och till slut började gästerna känna av matchen mot Columbus kvällen innan, varmed det som det heter rann iväg.

I och med storsegern är Capitals nu det enda obesegrade laget i ligan. De har vunnit sju matcher – av sju möjliga.

– Det flyter verkligen på och vi har jäkligt roligt, säger ”Bäckis”.

Det märks.

Han gjorde själv ett mål och spelade fram till ett. Även Marcus Johansson gjorde mål. Kvällens kung var dock backen Mike Green. Han dunkade in två powerplay-mål och tycks ha hittat tillbaka till storformen för tre år sedan.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL