Andas ut, FBK – krisen är över

HOCKEY

”Starten kommer gynna oss”

KARLSTAD. Jackpott – för fjärde matchen i rad.

Krisen är över i Färjestad och nu är laget uppe på en slutspelsplats.

– Jag är övertygad om att krisen vi gått igenom kommer gynna oss framöver, säger tränaren Niklas Czarnecki.

Foto: Hannes Hyvönen.

Sedan Jörgen Jönsson tog klivet in i båset har Färjestad tagit fyra raka segrar – den senaste efter 3–0 mot Linköping i går. Efter den tunga starten, som varit den värsta genom tiderna för FBK, verkar det nu som att stormen är över.

Nu ska man använda fiaskostarten som tändvätska – och förhoppningen är att FBK nu ska slippa den, i det närmaste, obligatoriska svackan som har en förmåga att komma i mitten av säsongen.

– Starten som vi i Färjestad fick har varit den värsta tiden under min tid som tränare. Men nu ska vi vända krisen till något positivt. Jag är övertygad om att vår tunga start kommer gynna oss framöver, säger tränaren Niklas Czarnecki.

Hur då?

– Nu har vi ju varit nere på botten och på något sätt knyter det samman truppen. Vi har kommit varandra otroligt nära och det värdesätter jag högt. Förhoppningsvis har vi haft vår svacka nu.

Mikael Johansson, som satte 2–0 efter en soloprestation, betonar även han att truppen är otroligt sammansvetsad trots fiaskostarten.

– Vi i laget umgås mycket privat och har kul tillsammans. Alla gottade väl sig åt att vi låg sist i tabellen, men känslan har hela tiden varit riktigt bra i omklädningsrummet - det är nog den största orsaken till att vi har lyckats vända på detta.

Direkt efter matchen kollade Czarnecki in elitserietabellen och konstaterade att han nu spelat upp FBK till en slutspelplats.

– Det första jag kände var ”Yes”. Det känns helt underbart. Vi har mycket jobb kvar men vi har kommit en bra bit på vägen. Det känns fantastiskt bra att vi är med i racet nu.

ARTIKELN HANDLAR OM