SSK vände mot Djurgården

Av: Daniel Sjöberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Brynäs slog Leksand

Södertälje fortsätter att övertyga på försäsongen. I dag blev det seger mot Djurgården med 4–2 sedan man vänt ett 2–0-underläge. Brynäs besegrade Leksand med 2–0.

Linus Videll.
Foto: Alf Lindbergh/Pressbilder
Linus Videll.

Det var Djurgården som började bäst i derby-matchen mot Södertälje. David Printz gjorde två mål för Järnkaminerna och båda kom i powerplay, men Jörgen Bemström reducerade innan den första perioden var över och det gav Södertälje kontakt. Robert Carlsson ordnade sedan kvitteringen mer eller mindre på egen hand drygt sex minuter in på mittperioden. Drygt åtta minuter senare hade SSK vänt på tillställning när Petri Pakaslahti sköt 3–2.

Avgjorde i tom kasse

I avslutningsperioden jagade sedan Djurgården en kvittering och hade flera goda lägen att näta, men mitt i Dif-pressen kunde SSK kontra och med bara sekunder kvar fastäställde Linus Videll slutresultatet i tom kasse. Seger för SSK alltså i det ena derbyt och seger för Brynäs i det andra.

Det blev 2–0 till elitserielaget mot allsvenska Leksand. Lasse Jonsson fick fart på Brynäs när han gjorde 1–0 drygt tre minuter in på den första perioden. Ändå dröjde det fem minuter in på den tredje perioden innan Steve Dixon kunde göra 2–0, hans tredje mål sedan han kom till Brynäs.

Publicerad: