Lagkaptenen lämnar Damkronorna

Satsar inte mot OS

Stjärnspelaren Emma Eliasson är redan petad.

Nu faller nästa tunga namn bort – lagkaptenen Jenni Asserholt väljer självmant att lämna Damkronorna.

– Det jag har sagt är att jag tackar nej till landslaget framöver, säger Asserholt till DN.

Jenni Asserholt har gjort sitt i Damkronorna.

Lagkaptenen säger i dag till Dagens Nyheter att hon har meddelat förbundskaptenen Leif Boork att det inte blir något mer spel i landslaget.

– Jag och Leffe (Boork) har träffats och vi vet båda var vi står. Jag vet inte om han hade tagit ut mig till den här veckans landskamper men det jag har sagt är att jag tackar nej till landslaget framöver, säger Asserholt till DN.

Trots att hon inte är mer än 28 år gammal är Asserholt en av de mest rutinerade i landslaget. Debuten i Damkronorna klarades av redan 2003 och tre år senare var hon med och tog hem ett bragdartat OS-silver i Turin.

Personliga skäl bakom

Asserholt tog över kaptensbindeln inför säsongen 2012/2013 – men nu är uppdraget över för forwarden.

Landslagssamlingen i juni tackade hon nej till av personliga skäl – därefter blev hon inte uttagen av Leif Boork i augusti inför veckans tre landskamper mot Finland.

– Min sambo är från Boston och på somrarna driver vi tillsammans läger i USA. Enligt planen skulle jag dock ha kommit hem till landslagslägret i juni, men av personliga skäl valde jag till slut att tacka nej. Efter det blev jag inte uttagen till lägret i augusti, berättar Jenni Asserholt.

DN: Vad skulle kunna få dig att tänka om?

– Det är svårt att svara på. Nu har jag tagit ett beslut och det känns bra att kommit fram till det. Skulle jag ångra mig får vi se vad som händer. Det är ju inte så att det finns en plats som väntar på mig, säger Jenni Asserholt.

Andra tunga bortfallet

Med andra ord blir det ingen satsning mot ett fjärde OS, i sydkoreanska Pyeongchang 2018, för den Örebrofödde HV71-spelaren.

Tidigare under sommaren blev det klart att inte heller den tidigare landslagsstjärnan Emma Eliasson tar plats i landslaget.

Detta efter att Leif Boork under uppmärksammade former petat den sedan tidigare givne spelaren som utsågs till Riksseriens bästa efter förra säsongen.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!