Dif illa ute: ”Slarvar och bjuder på mål”

HOCKEY

LULEÅ. Djurgården förlorade mot Luleå med 4-1. Förlusten var den fjärde på senaste fem matcherna och nu riskerar man att missa kvartsfinalen.

– Vi slarvar och bjuder på målen, säger backen en frustrerad Marcus Högström efter matchen.

Djurgården började lovande mot Luleå. Inledningsvis var man det bättre laget. Men i andra perioden utnyttjade Luleå ett passivt Djurgårdsförsvar. Innan perioden var över hade Norrbottningarna gått till ledningen med 3-1. I tredje och sista perioden kunde sedan Luleå bevaka ledningen och tillslut vinna relativt komfortabelt med 4-1.

Förlusten för Djurgården innebär att man nu förlorat fyra av de fem senaste matcherna.

– Det är små misstag som har gjort att det blivit så många förluster. Vi mötte Luleå förra veckan och då dominerade vi fullständigt och körde över dem.  Sen skickar de en puck på två skridskor som går in i sista minuten, säger Marcus Högström och fortsätter:

– Vissa saker kan inte rå för och sen har vi ju inte gjort mål heller. Vi har lite att jobba med.

Kan missa slutspel

På tisdag spelas den sista omgången i SHL. Efter den senaste tidens svaga form för Djurgården ligger man nu på sjundeplats och nedanför kvartsfinal-strecket. Just nu har Växjö den sista slutspelsplatsen och Djurgården behöver förlita sig på att Luleå besegrar just Växjö i den sista omgången – samtidigt som man själv behöver ta poäng.

– Jag har inte kollat tabellen. Men nu är det bara hem, ta tre poäng och hoppas att vi fixar en sjätteplats.

Stal legendarernas show

Inför matchen hyllades Luleå Hockey guldhjältar från 1996. Men efter matchen var det den 17-årige målvakten Filip Gustavsson som stal all uppmärksamhet. Han stod för flera helt avgörande räddningar mot Djurgården – och nu vill han sno åt sig en plats i slutspelet.

– Det är ruggigt hård konkurrens på målvaktssidan Men såklart vill jag spela och jag ska ge dom en hård match, säger Luleås målvakt Filip Gustavsson.

En av guldhjältarna från 1996 var Erik Granqvist. Efter matchen hyllade han Filip Gustavssons spel.

– Han har en speciell begåvning. Filip sitter inne med en väldigt fin spelförståelse och han jobbar lugnt, tryggt och säkert, säger han och fortsätter:

– Han kommer antagligen ha en helt otrolig karriär framöver. Det enda han behöver koncentrera sig nu är på nuet.

ARTIKELN HANDLAR OM