SSK värvar Simon Karlsson från HV 71

Foto: TT
HOCKEY

Södertälje har gjort klart med Simon Karlsson från HV 71.

Backen har haft två tunga år bakom sig men ser fram emot en nystart.

– Det kommer säkert ta tid innan jag är inne i det igen, säger Simon Karlsson.

Backen Simon Karlsson kommer närmast från HV 71 dit han kom efter Karlskrona och några år i OHL. Även forwarden Schumacher som spenderat de fem senaste säsongerna i AHL, kommer ansluta till SSK.

– Med Simon Karlsson och nu med Schumacher får vi in två spelare som sticker ut gällande längd och tyngd och båda spelarna kommer med sin storlek ha förutsättningar att göra stora avtryck i vårt lag och också hos motståndarna, säger SSK:s tränare Mats Waltin till klubbens hemsida.

Två tuffa år

Simon Karlsson kommer från två tuffa år efter att ha drabbats av en körtelfeber som varit svår att bli av med.

– Det känns jättekul att dra igång igen och göra det i SSK. Det kommer säkert ta tid innan jag är inne i det igen men det är så det är. Jag drabbades av körtelfeber för två år sedan och även om jag väntade med att börja träna så höll det inte och sedan dess har det bara varit dåligt, säger Simon Karlsson.

Även Michael Schumacher ser fram emot en säsong i sin nya klubb.

– SSK är ju en klubb med jättelång historia och jag har haft en bra dialog med Mats Waltin och Mats Pernhem. Jag vet att de har förväntningar på sig själva och utifrån och det känns som en otroligt kul utmaning att vara med där, säger Michael Schumacher.

ARTIKELN HANDLAR OM