Dif:s glädjebesked - Hultström återvänder

avErik Karlsson

HOCKEY

Vänder hem på lån från Florida

1 av 2

Här är glädjebeskedet för Djurgården.

Stjärnbacken Linus Hultström återvänder till klubben på lån.

– Vi är givetvis väldigt glada, säger sportchef Joakim Eriksson till klubbens hemsida.

Djurgården har haft en tung start på säsongen. Med bara sex poäng på lika många matcher och uttåg i CHL har det varit uppförsbacke för nye tränaren Robert Ohlsson.

Men nu får han och fansen en ordentlig förstärkning från sportchef Joakim Eriksson som sytt ihop ett låneavtal med poängbacken Linus Hultström, 23.

Hulström var en av många spelare som lämnade SHL för spel i NHL efter förra säsongen. Men powerplay-backen tog ingen plats i Florida utan skickades ner till Springfield i AHL. Men i stället för spel i andraligan så vänder han hem till Djurgården på lån.

Ska styra upp powerplay

– Vi är muntligt överens om utlåningen och håller på att jobba fram ett skriftligt avtal. Bakgrunden till utlåningen är att såväl Florida, Linus som vi anser att en framträdande roll i Djurgården med stort ansvar och mycket istid är en bättre utvecklingssituation för Linus än spel i Springfield, Floridas farmarlag, säger sportchef Joakim Eriksson och fortsätter:

– Vi är givetvis väldigt glada över att få tillbaka Linus. Dels med tanke på hur fantastiskt bra han var efter jul i fjol och dels med tanke på att vi har haft problem med vårt power play-spel i inledningen av säsongen.

Förra säsongen gjorde Linus Hultström 31 poäng (12+19) på 52 matcher och i Leksand året dessförinnan noterade han 33 pinnar.

ARTIKELN HANDLAR OM