Brynäs jakt på att ”få hem” stjärnan

Av: Hans Abrahamsson, Tomas Ros

Publicerad:
Uppdaterad:
Ryan Gunderson.
Foto: BILDBYRÅN
Ryan Gunderson.

Brynäs jobbar hårt för att locka hem publikfavoriten och guldhjälten Ryan Gunderson, 30.

Och enligt uppgifter är klubben nära att lyckas – delvis med hjälp av externa pengar från sponsorer. Men även Djurgården och Skellefteå är med och bjuder på amerikanen.

– Sex SHL-klubbar är med i racet och vi räknar med att det är klart inom två till tre dagar, säger Gundersons agent Thomas Sjögren.

Ryan Gunderson blev stor publikfavorit under sina tre år i Gävle. Bland annat var han med och spelade hem SM-guldet 2012 då Gunderson gjorde 2–0-målet i den sjätte och avgörande finalen mot Skellefteå

På 164 SHL-matcher svarade den lille amerikanen för 111 poäng och regerade på offensiv blålinje, inte minst i power play.

De två senaste säsongerna har han spelat i KHL, först för finska Jokerit och det senaste året med vitryska Dinamo Minsk. Under sina två säsonger i KHL har Gunderson producerat 36 respektive 27 poäng på totalt 118 matcher.

Öronmärkta pengar

Just nu är han kontraktslös och Brynäs har jobbat hårt för att få den skicklige backen att återvända till Gävle. Bland annat har man de senaste tiden går ut med förfrågningar till sponsorer om de vill skänka pengar för att kunna värva hem Gunderson. Pengar som i så fall är öronmärkta för just amerikanen.

Enligt uppgifter till Sportbladet har Brynäs lämnat ett bud, men fler SHL-klubbar är intresserade. Gunderson väntar på motbud från Djurgården och Skellefteå.

Gundersons agent Thomas Sjögren är fåordig:

 – Sex SHL-klubbar är med i racet och vi räknar med att det är klart inom två till tre dagar, säger Sjögren

Brynäs har en backplats över och det har spekulerats i både Niclas Andersén och Anssi Salmela.

Men Sportbladet har redan berättat att det inte blir någon återkomst för Andersén, trots ett år kvar på kontraktet.

När det gäller Salmela tvingades han avbryta VM på grund av en ryggskada, och hans medicinska status är ett frågetecken.

Enligt uppgifter till Sportbladet ska Brynäs redan i morgon presentera en tung värvning.

Publicerad: