Klart: Han tar över som boss i Modo

HOCKEY

Han blir klubbens nye vd: ”Ska tillbaka till SHL”

Foto: Johan Widebro.

Modo har fått en ny vd.

Johan Widebro tar över efter Charlotte Gustafsson och har ett tydligt mål.

– Modo Hockey ska tillbaka till SHL.

Modo Hockey hade ett tungt fjolår.

Klubben trillade ur SHL efter en förlust i den avgörande matchen mot Leksand och dessutom aviserade Modos vd Charlotte Gustafsson att hon tänkte lämna för att göra annat efter att ha besegrat cancern.

– Jag har gått igenom en tuff sjukdom som präglat mig. I en vd-roll är det otroligt viktigt att vara lokomotivet i verksamheten. Beslutet har växt fram sedan i somras och under hösten. Den största anledningen varför jag lämnar är att jag känner att jag gjort mitt och att det är dags att gå vidare. Och att fokusera mer på mig själv, det har varit en intensiv tid, sa hon då.

”Modo ska tillbaka till SHL”

Nu har Modo hittat sin efterträdare.

Johan Widebro, 37, heter klubbens nye vd som tillträder under hösten.

Widebro kommer närmast från en vd-roll inom transport- och maskinbranschen.

– Modo Hockey ska tillbaka till SHL och att göra det på ett hållbart och långsiktigt sätt känns som en härlig utmaning som jag ser fram emot att kliva in i. Jag är en handlingskraftig person som kan bidra med positiv energi och ett operativt ledarskap. Jag vet hur mycket Modo Hockey betyder för regionen och det visar sig inte minst genom det fantastiska engagemang som vi sett den senaste tiden. Det ska bli väldigt roligt att bli en del av det, säger Widebro till klubbens hemsida.

ARTIKELN HANDLAR OM