”Skönt att få det gjort redan nu”

HOCKEY

NEW YORK. William ”Wild Bill” Karlsson skjuter skarpt i år också.

Han satte avgörande målet när Columbus halvskrällde mot Chicago i natt.

– Förra säsongen tog det innan jag satte första så det var skönt att få det gjort redan nu, säger den 23-årige stockholmaren till Sportbladet efter 3-2-segern.

Foto: TT
William Karlsson

Det verkar som att underskattade Columbus Blue Jackets kanske ändå har mer att komma med än omvärlden tror.

Ja, de förlorade de två första matcherna, men hade häng i alla fall på San Jose – och i natt ljöd kanonerna hemma i Nationwide Arena, för mot självaste Chicago kom första segern.

– Ja, det känns bra att vi har den bärgad så att det inte blir som förra året, säger William Karlsson när vi talar med honom efteråt.

– Jag tycker vi var bra med redan från start ikväll och sedan höll i det hela vägen. Det blev lite spännande på slutet men vi stod emot.

”Lovande på gång”

I andra perioden styrde ”Wild Bill”, som William kallas sedan tiden i Anaheim, själv in det som skulle visa sig bli det matchavgörande målet.

– David Savard fick iväg ett bra skott och jag var precis framför kassen och behövde bara sätta dit klubban, förklarar han.

– Förra säsongen tog det innan jag satte första så det var skönt att få det gjort redan nu.

Den 23-årige stockholmaren, som i likhet med landsmannen Alexander Wennberg också stod för en assist, tycker överhuvudtaget att känslan är rätt bra just nu.

– Ja, det känns som att vi har något lovande på gång. Flera unga killar har kommit upp och tar för sig bra, Zack Werenski har till exempel varit grym. Det är roligt att se.

Forslings första poäng

För Chicago är känslan för närvarande mindre bra. De har, mycket okaraktäristiskt, problem med defensiven och släpper framförallt in osedvanligt många mål i numerära underlägen.

– Det är den tuffaste sekvensen jag varit med om i det avseendet. Vi måste trycka på ”reset”-knappen och hitta ett sätt att få det gjort, för just nu förlorar vi matcher på bristerna i vår ”penalty kill”, säger Niklas Hjalmarsson till Chicago Sun-Times. 

En liten ljusglimt i natt var att svenske rookien Gustav Forsling noterades för sin första assist i NHL.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM