Ed Belfours PANG-start

Av: Tomas Ros

Publicerad:
Uppdaterad:

– i kväll debuterar han med Leksand i allsvenskan

Ed Belfour är en fullträff för Leksand.

Både ekonomiskt och i skogen.

Leksands IF tjänar miljonbelopp på Belfour, som även hunnit med att skjuta sin första älg.

– Det räckte med ett skott för Ed, sedan föll kvigan, säger Ulf bergkvist, jaktkamrat till Ed Belfour.

Ed Belfour gör debut i kväll för Leksands IF.

Men trots att han inte spelat en enda match för Leksand är han en pr-succé.

Till kvällens match mot Sundsvall var 5 200 biljetter sålda i går kväll och det kan bli fullsatt i Ejendals Arena, 7 600 åskådare.

Leksand har budgeterat med ett snitt på 4 000 åskådare och håller succén i sig väntas Leksand tjäna runt tre till fyra miljoner på publikökningen. Då är inte en kvalserie inräknad.

Jagade i Ludvika

– Sedan tillkommer kringförsäljning. Jag tänker på restaurang och souvenirer. Vi är jättenöjda med den utveckling som varit. Men det är inte bara en Ed-effekt. Laget vinner och spelar en bra och rolig hockey, säger Mikael Lundström, sportchef i Leksand.

Ed Belfour är en träffsäker succé.

Lika träffsäker är han i skogen.

Han har nämligen fått följa med Ulf Bergkvist, styrelseledamot i Leksands IF, på älgjakt i Ludvika den gångna helgen. Det var en av förhoppningarna som Ed Belfour hade när han skrev på för Leksand; att få uppleva en älgjakt. Tidigare har han bland annat jagat hjort i Kanada.

Eftersom Ed Belfour inte har jaktlicens fick han sitta på ett pass tillsammans med en rutinerad jägare – Kenneth Westgärds och hundföraren Back-Albert Johansson bistod kanadensaren. På lördagseftermiddagen fick hundförare upp ett spår och det blev dramatik i dalaskogen.

Ett skott – sedan föll kvigan på 230 kilo.

– Ed sköt från cirka 100 meter. Skottet tog direkt i bröstet. Sedan var Ed med och släpade älgen till slakthuset och fick vara med och stycka. Vi höll på fram till 20.30 på kvällen. Tror att Ed var trött, men han sken som en sol ändå, säger Ulf Bergkvist.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN