Brynäs upp i serieledning

HOCKEY

Kristan ordnade sjunde raka segern

HV71 skapade mängder av chanser i seriefinalen mot Brynäs men bortalaget spelade smart och vann med 3-1.

Gävlelaget var effektiva framåt och hemåt stod målvakten Robert Kristan för flera strålande räddningar.

Hemmalaget ägde den första perioden och hade mängder av chanser. Jaroslav Balastik, Johan Åkerman och Johan Davidsson hade alla bra chanser. Den hetaste hade dock Jan Hrdina som prickade insidan av stolpen med ett backhandskott.

Brynäs stack upp i kontringar och Tommy Sjödin hade ett skott i ribban. Periodens enda mål gjordes av Björn Danielsson på en delikat framspelning bakom ryggen av Ove Molin.

Kristan rena väggen

Hemmalaget inledde andra perioden i powerplay men Brynäs hade inga problem att reda ut det hela. Strax efter fick Gävlelaget ett jätteläge när Nicholas Angell fick fritt läge men Erik Ersberg gjorde en kanonräddning.

HV71 fortsatte att ösa på i nästa powerplay och både Per Gustafsson och Hrdina hade heta lägen men Kristan fortsatte att övertyga.

Efter halva perioden fick Brynäs ett kontringsläge och offensive backen Angell spelade fram hemvändaren Daniel Widing som överlistade Ersberg och 2-0 till gästerna var ett faktum.

Brynäs jämnade ut lite efter målet även om HV71 var nära att reducera när Sebastian Karlsson styrde pucken i stolpen på egna målet.

– Alla killar verkar va på topp och vi spelar enkelt utan att chansa, sa Niclas Bäckström till Canal+ efter andra perioden.

Dackell avgjorde snyggt

Samme Bäckström drog ner Jens Svensson i början av sista perioden och HV71 fick powerplay. Ett powerplay där Jukka Voutilainen prickade ribban innan Johan Åkerman avlossade stora kanonen och Andreas Jämtin vräkte sig fram på returen och slog in reduceringen.

Hemmalaget gjorde nu allt för att få till en kvitteringen men istället så kontrade Andreas Dackell in matchavgörande 3-1 med drygt sju minuter kvar att spela. Daniel Hermansson kom in från utvisningsbåset, snodde pucken av Pasi Puistola och frispelade Dackell som iskallt satte pucken i Ersbergs högra kryss.

I dag meddelade HV71 att de inte förlänger kontraktet med Pär Mårts.

- Jag hade gärna fortsatt men jag kan inte alltid få som jag vill, sa en deppad Mårts efter förlusten.

Mårthen Bergman

ARTIKELN HANDLAR OM