Matchhjälte – och snart rekordman

HOCKEY

Fredrik Bremberg kan bli bäst – i 3 olika klasser

Foto: POÄNGRÄDDARE Fredrik Bremberg – han bär Djurgårdens offensiv på sina axlar.

Matchhjälte på nytt med sitt kvitteringsmål mot Brynäs.

Nu är Fredrik Bremberg på väg mot den bästa säsong en Djurgårdsspelare gjort på den här sidan millennieskiftet.

– Han är otrolig, säger kedjekamraten Patric Hörnqvist.

”Linkans” mål var lika vackert som det var viktigt.

Den otagbara lyftningen i nättaket betydde att Djurgården fick med sig åtminstone en poäng mot serietvåan Brynäs, en poäng som kan bli oerhört viktig i kampen om de sista slutspelsplatserna.

– Jag var tvungen att vänta ut målvakten eftersom jag var så nära. Det var skönt att den satt, vi är i desperat behov av poäng. Men Brynäs är ett bra lag så vi ska inte deppa för mycket för att vi inte vann, säger Bremberg.

Även om det går trögt för laget är Bremberg bättre än någonsin.

När det återstår tolv omgångar av årets elitserie är han bara tre poäng från sitt eget poängrekord.

Och ”Linkan” har fortfarande chansen att sätta nya klubbrekord för 2000-talet när det gäller mål, assist och totala poäng.

När det gäller målrekordet har han dock en utmanare.

20-årige kedjekamraten Patric Hörnqvist gjorde lagets två första mål i den första perioden och är nu uppe på 17, lika många som Fredrik Bremberg.

– ”Bengan” är unik i Sverige, superhet framför mål precis som en kanadick. Med sin inställning och naturliga känsla för mål kan han gå riktigt långt, säger Bremberg om sin protegé.

Och Patric Hörnqvist vet vem han ska tacka för sin succésäsong:

– ”Linkan” är nog den bästa spelaren man kan spela med. Man får alltid pucken på bladet och han är förklaringen till att jag gjort 17 mål. Visst är jag en bra målskytt, men ”Linkan” är ännu bättre, säger han uppriktigt.

Dif:s interna statistik på 2000-talet

Foto: Här spikar han slutresultatet. Med drygt sju minuter kvar av matchen kvitterade Fredrik ”Linkan” Bremberg mot Brynäs. Nu nosar han på flera interna rekord i Djurgården. Foto: BJÖRN TILLY/BILDBYRÅN

David Tanentsapf

ARTIKELN HANDLAR OM