Ny storförlust för Mora

HOCKEY

Färjestad vann med 6–3

Karlstad (TT)

I vanliga fall – tufft och jämnt.

Nu bara tufft.

Färjestad manövrerade enkelt ut Mora i lördagens elitseriematch.

– Vi spelade riktigt bra – och bättre kommer vi att bli, varnade FBK-stjärnan Peter Nordström efter 6–3-segern.

Färjestad och Mora har mötts 15 gånger i ishockeyns elitserie och bara en gång har Mora lyckats få med sig samtliga tre poäng. Däremot har matcherna mellan värmlänningarna och masarna ofta varit jämna, som den här säsongen då två av de tidigare tre matcherna gått till förlängning.

På lördagen var det emellertid inget snack. Karlstadslaget var överlägset i det mesta.

I den andra perioden dödade hemmalaget matchen. Jesper Mattsson satte läckert 3–1 på straff efter 1.08 och när Jonas Höglund gjorde 4–1 med ett direktskott efter 13.44 började gästerna hänga med sina huvuden.

– Att ligga under med 1–4 inför sista perioden i Karlstad är absolut inget man önskar, sade Moras assisterande tränare Alf Spolander efteråt.

Kort hopp

Mora lyckades visserligen reducera genom Anders Bastiansen då den tredje perioden endast var 18 sekunder gammal. Men Färjestads Esa Pirnes dödade drömmen om en upphämtning blott 34 sekunder senare då han tryckte in en retur från målvakten Mikko Rämö.

– Jag tycker att vi gjorde en riktigt stark insats, det är roligt att se att så många i laget kliver fram, sade Peter Nordström som själv stod för två av Färjestads mål.

Nordström var – som vanligt – bra i det skadedrabbade hemmalaget. Men som han påpekade är det många i mästarlaget som tar extra ansvar när viktiga kuggar som Jörgen Jönsson, Andreas Johansson och Fredrik Olausson saknas.

Laget bakom segern

Extra bra framträdanden i Färjestad gjorde nämnde Nordström, backen Jonas Frögren och skridskoskicklige Christian Söderström som prickat en riktig formtopp. I Mora var glädjeämnena få, backen Pierre Johnsson var ett av dem.

Färjestads tränare Tommy Samuelsson sammanfattade 6–3-segern så här:

– En gedigen laginsats.

Mycket mer behövde han inte säga.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM