Publiken svek hemmahjältarna

Publicerad:
Uppdaterad:

”Det var genant att sitta på läktaren och vara en del av det här laget”

LULEÅ

Först svek publiken.

Sedan spelarna.

- Jag tycker faktiskt att det var genant att sitta på läktaren och vara en del av det här laget, säger Hans Chrunak, klubbdirektör i Luleå.

Läktarsektionen på ena kortsidan var bara halvfull. En överraskande syn för alla som kommit dit i tron att det skulle bli jättelik hockeyfest.

– Så här var det i fjol också. Det är tydligen vanligt att det är lite folk på första kvarten och vi har i dag nästan exakt samma publiksiffra som i första kvarten i fjol, säger klubbdirektören Hans Chrunak.

Sportbladet har tidigare berättat om Luleås förhållandevis höga biljettpriser.

Till den första kvartsfinalen kom endast 4 710 åskådare.

– Det är exakt samma biljettpris som i fjol så det är ingen höjning. Enda skillnaden är att vi blev klara i fredags kväll.

Frågan är bara hur laget ska kunna locka fler åskådare eftersom Luleå var näst intill genant underlägset Linköping.

– Det räcker väl med en seger på torsdag då är detta glömt och förlåtet.

Tycker du själv att det blev den fest som du hoppats på?

– Jag tycker faktiskt att det var genant att sitta på läktaren och vara en del av det här laget. Det var mycket, mycket trist. Man kan förlora men på det sättet som vi agerade, det var inte sant.

– Även om det inte funkar måste det finnas en vilja. Slutspelshockey, där ska det ju smällas på lite men jag tror jag räknade till en tackling från vår sida i första perioden. Nej, det här var pinsamt. Förhoppningsvis finns det en revanschlusta inom varje individ nu.

Joakim Nordlund

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN