Robin Norell på väg till Djurgården – tränar med laget

avLinus Norberg

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN

Djurgården ser ut att förstärka backsidan.

Robin Norell, 23, är just nu på plats på Hovet – och tränar med klubben i dag.

– Alla parter är positiva, säger sportchefen Joakim Eriksson.

Djurgården tappade Marcus Högström till NHL, men nu verkar ersättarna vara klara.

Först värvade klubben Bobbo Petersson från degraderade Karlskrona och nu är även Robin Norell nära spel huvudstadslaget.

Den 23-årige backen, som tillhör Chicago Blackhawks organisation, är redan på plats på Hovet och ska göra sin första träning med Djurgården i dag, klockan 10.30.

Inget är klart

Däremot är inget kontrakt påskrivet.

Både Djurgården, Chicago och Norell själv är dock positiva till spel i SHL kommande säsong, men detaljerna – huruvida det blir en ren värvning eller ett lån – är ännu inte klart.

– Han är inte officiellt klar, men jag har goda förhoppningar om att det ska lösa sig. Robin har fått tillåtelse att träna med oss, säger Djurgårdens sportchef, Joakim Eriksson.

”Varit den långsiktiga planen”

Norell, som spelat dubbla JVM, lämnade Djurgården efter säsongen 2015-16 och har spelat för Chicagos farmarlag, Rockford IceHogs, de senaste två säsongerna.

– Även om jag inte sjungit ut det i media så mycket, så har den långsiktiga planen varit att ersätta Högström med två backar. Norell är en allround-back som har har utvecklat sitt spel med puck under tiden i Nordamerika. Han är svår för motståndarna att passera i defensiven, säger Eriksson.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM