Timrå vann efter målvaktskaos

”Har hänt så mycket i omklädningsrummet”

Timrå hade ledningen men tvingades byta målvakt efter den andra perioden.

Södertälje gav ersättaren Juha Pitkämäki en mardrömsstart – men det blev seger ändå för Timrå (5–2) som avgjorde knappt sex minuter före full tid.

– Det har hänt så mycket i omklädningsrummet. Åkerlund klev av skadad, sade Timrås tränare Per-Erik Johnsson efter den andra perioden.

Timrå ledde med 2–1 inför tredje perioden men Magnus Åkerlund som hade tagit 24 av 25 skott i de två första perioderna kom aldrig till spel i slutakten som SSK inledde med två man mer på isen.

– Det har hänt så mycket i omklädningsrummet. Åkerlund klev av skadad. Men klarar vi av fem mot tre-läget så kan det gå bra, sade Timrås tränare Per-Erik Johnsson hoppfullt innan pucken släpptes.

Men det hann bara gå tio sekunder efter första tekningen så krutade Markus Seikola in 2-2 för SSK på ett stenhårt backskott.

Nyförvärvet hjälte

Med drygt åtta minuter kvar av tredje hade backkollegan Stefan Bemström läge att sätta spiken i kistan, men hans skott träffade ribbkrysset och dömdes bortefter en videokoll.

Just då talade inget för Timrå. Men Timrås nyförvärv Matt Murley var med när SSK-backen Lukas Kilström slog en diagonalpass långt nere i egen zon, snodde åt sig pucken och lyfte fräckt in matchavgörande 3–2.

Fyra minuter senare försökte SSK-målvakten Riku Helenius möta ett Timråanfall långt ut på isen, slängde sig men vid helt fel tillfälle och gav öppen väg för Ilkka Pikkarainen att runda honom och sätta 4–2 i tom bur. SSK plockade målvakten i ett sista försök att få kontakt. Det gick inte, Anton Lander gjorde i stället 5–2.

TT/Sportbladet

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN